Çin'de Motordan Sonra Türk Lisanslı Kamyon Da Üretilecek

Çin'de Motordan Sonra Türk Lisanslı Kamyon Da Üretilecek

Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, kamyon sektöründe dünya devi olmayı hedeflediklerini söyledi. Koç, "Türkiye'de ürettiğimiz motorlor Çin'de lisanslı olarak üretilecek ve bununla beraber söz konusu firmasıyla bu sefer bu kamyonların...

Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, kamyon sektöründe dünya devi olmayı hedeflediklerini söyledi. Koç, "Türkiye'de ürettiğimiz motorlor Çin'de lisanslı olarak üretilecek ve bununla beraber söz konusu firmasıyla bu sefer bu kamyonların üretimi için lisans verdik." dedi.

Ford Trucks, 22 bayiini Erzurum'da görkemli törenli hizmete soktu. Ford, yıl sonuna kadar ülke genelindeki bayi sayisini 25'e çıkarmayı hedefliyor. Ford Cindilli Otomotiv'in açılış törenine katılan Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, kamyon sektöründe dünya devi olmalı hedeflediklerini ifade etti. Bu amaçla dünyanın en büyük kamyon pazarlarından birisi olan Çin'de yerli üretim olan Truck 4S model kamyon motorlarının ve çekicilerinin üretileceğini dile getiren Koç,"Dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin’de 2013 nisan ayında ağır ticari araç motor üretimi için Çin CMS firmasıyla motor teknolojisi anlaşması imzaladık. Türkiye'de ürettiğimiz motorlor Çin'de lisanslı olarak üretilecek ve bununla beraber söz konusu firmasıyla bu sefer bu kamyonların üretimi için lisans verdik. Yani bizim üretip dizayn ettiğimiz motorumuz ve kamyonumuz Çin'de üretilecek. Dünyanın en büyük kamyon pazarına hizmet edeceğiz. Bu aslında bizim için ve ülkemiz için büyük övünç kaynağı. Zira otomotiv sektörünün nereden nereye geldiğini göstermesi açısından çok çok önemli." dedi.

"KIRBAÇ ZULÜM İÇİN KAMÇI MOTİVASYON İÇİN"

Cindilli Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Cindilli de, Ford Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç'a çeşitli otantik hediyelerin yanı sıra kamçı hediye etti. Cindilli, kamçıyı Koç'a sunarken, kamçının zulüm için kullanılan kırbaç olmadığını belirterek,"Son olarak bir ortalamanın altında gelire sahip bir ailenin çocuğuyuz. Elimizde eskiyi ait şeyler var. Bu kamçı efendim, kırbaç değil, kırbaç zulüm için kamçı motivasyon içindir" diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.