Çin'de İki Güney Kore Vatandaşı İdam Edildi

Çin'de İki Güney Kore Vatandaşı İdam Edildi

Çin'de uyuşturucu ticareti ve kaçakçılığı yapan iki Güney Kore vatandaşının idam edildiği bildirildi.Güney Kore medyası, hükümet kaynaklarına dayanarak bugün verdikleri haberde, iki Güney Kore vatandaşının, Çin'in Kuzey Kore ile arasındaki...

Çin'de uyuşturucu ticareti ve kaçakçılığı yapan iki Güney Kore vatandaşının idam edildiği bildirildi.

Güney Kore medyası, hükümet kaynaklarına dayanarak bugün verdikleri haberde, iki Güney Kore vatandaşının, Çin'in Kuzey Kore ile arasındaki Jilin sınır şehrinde uyuşturucu kaçakçılığı yaptıkları gerekçesiyle idam edildiğini haber verdi.

Güney Kore'nin diplomatik girişimlerine rağmen idam edilen Koreli vatandaşların, Kuzey Kore'den Çine kaçakçılık yoluyla getirdikleri uyuşturucuyu daha sonra Güney Kore'de pazarladıkları belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kore Dışişleri Bakanlık resmisi Noh Kwang-il, her iki kişinin 2011 yılında tutuklandıklarını, lakin Güney Kore'nin devamlı girişimlerine rağmen Çin tarafından idam edilmesi kararını önleyemediğini kaydetti.

Çin'de uyuşturucu kaçakçılığı ve ticareti yaptığı gerekçesiyle Güney Koreli vatandaşın idam edilme kararının, 2001 yılından sonra bu kez ikinci defa uygulandığı belirtildi.

Önceki yıllarda toplam 20 Kore vatandaşı uyuşturucu ile bağlı suçlarla idama mahkum olunsa da, daha sonra bu cezalar hafifletilmişti. Lakin bu kez, Çin tarafının, kanunların hem yerli hem de yabancılar için aynı derecede geçerli olduğunu vurgulayarak, idam kararından vazgeçmediği belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.