Çin’de 2 Uygur’a İdam, Birine Müebbet Hapis Cezası

Çin’de 2 Uygur’a İdam, Birine Müebbet Hapis Cezası

Çin’in kuzeybatısındaki Şincan (Xinjiang) Uygur özerk Bölgesi’nde 2 Uygur’a idam, birine de ömür boyu hapis cezası verildi.Kaşgar Orta Dereceli Halk Mahkemesi, Gani Hasan (Çin medyasının yazdığı İngilizce isim Gheni Hasan) ve Nurmehmet...

Çin’in kuzeybatısındaki Şincan (Xinjiang) Uygur özerk Bölgesi’nde 2 Uygur’a idam, birine de ömür boyu hapis cezası verildi.

Kaşgar Orta Dereceli Halk Mahkemesi, Gani Hasan (Çin medyasının yazdığı İngilizce isim Gheni Hasan) ve Nurmehmet Abdülhamit (Nurmemet Abidilimit) adlı İki Uygur’u, ‘’terör örgütü kurma, örgüte liderlik yapma ve adam öldürme’’ suçlarından idam cezasına çarptırırken, Ataullah Dursun’a (Atawulla Tursun) da ‘’terör örgütüne katılma ve insan öldürme’’ suçlarından ömür boyu hapis cezası verdi.

Çin’in devlet televizyonu CCTV’nin haberinde, Nurmehmet Abdülhamit ve çete üyesi diğer iki Uygur’un, Gani Hasan'ın emriyle Kaşgar’daki tarihi Idgah Camisi imamı Cuma Tahir'i, 30 Temmuz 2014'te caminin kapısında öldürdüğü iddia edildi. Çete üyesi iki saldırganın polis tarafından vurularak öldürüldüğü de ifade edildi. Mahkeme, Hasan liderliğindeki çetenin, ‘’dini aşırılıktan etkilendiği ve yurtsever dini şahsiyetleri öldürmek için eğitim aldığı’’na da hükmetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.