Çin İle İspanya Arasında 4 Milyar Dolar Anlaşma

Çin İle İspanya Arasında 4 Milyar Dolar Anlaşma

Çin ile İspanya arasında 4 milyar doları aşkın anlaşmalar imzalandı. Çin’e 4 günlük resmi ziyaretini sürdüren İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Çin Başbakanı Li Keqiang tarafından Pekin’de askeri törenle karşılandı. Çin Büyük...

Çin ile İspanya arasında 4 milyar doları aşkın anlaşmalar imzalandı. Çin’e 4 günlük resmi ziyaretini sürdüren İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Çin Başbakanı Li Keqiang tarafından Pekin’de askeri törenle karşılandı. Çin Büyük Halk Sarayı’ndaki görüşmenin ardından iki ülke arasında 14 belge imzalandı. Resmi Xinhua ajansına göre, 4 milyar doları aşan anlaşmalar arasında yonca ihracatı, film, nükleer enerji, telekomünikasyon, finans, rüzgâr elektriği, deniz suyu arıtma ve turizm bulunuyor.

Li, Çinli işletmeleri İspanya’ya yatırım yapmaları konusunda teşvik edeceklerini ve Madrid yönetiminden daha fazla yasal ve politik teminatların yanı sıra, vizeleri kolaylaştırma beklediklerini ifade etti.

Rajoy ise, İspanya’nın kendi ekonomik büyümesinin lehine olan Çin ile karşılıklı işbirliğini ilerletmek için istekli olduğunu kaydetti. İspanya Başbakanı, daha fazla Çinli turist beklediklerini ve 48 saat içinde vize işlemlerini sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

İki ülke arsındaki ticaret hacmi geçen yıl 24 milyar dolar olmuştu.

Rajoy’un ziyareti Cumartesi günü sona erecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.