Çin, 64. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutluyor

Çin, 64. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutluyor

Çin, 64. kuruluş yıl dönümünü törenlerle kutluyor.Kutlamalar kapsamında Çinli liderler, başkent Pekin’de bir araya geldi.

Çin, 64. kuruluş yıl dönümünü törenlerle kutluyor.

Kutlamalar kapsamında Çinli liderler, başkent Pekin’de bir araya geldi. Liderler, tarihi Tiananmen meydanında bulunan ve 1958'de halk devrimi yolunda ölen kahramanların hatırası için yapılan Halk Kahramanları Anıtı’na çelenk koydu.

Yerel saatle 10.00’da yapılan anma töreni, milli marşın okunması ve kurtuluş savaşında ve Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurulmasında canlarını veren kahramanlar anıtının önünde saygı duruşuyla başladı. Törene, Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Başbakan Li Keqiang ve Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi Başkanı Zhang Dejiang'ın da olduğu diğer liderler katıldı.

Bu arada sabah 06.00 ‘da yapılan bayrak törenini, yağmura rağmen 110 bin kişi izledi.

Çin'in farklı ülkelerdeki büyükelçiliklerinde de, Mao Zedong tarafından 1 Ekim 1949’da kurulan Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 64. yıldönümü nedeniyle resepsiyonlar düzenledi.

Çinli liderler, dün akşam da Pekin’deki Büyük Halk Toplantı Sarayı’nda yerli ve yabancı temsilciler için bir resepsiyon verdi. Çin Devlet Konseyi (hükümet) tarafından verilen resepsiyonda bin 100 davetliye konuşan Başbakan Li Keqiang, barışçı kalkınma yolunu kararlılıkla izleyeceklerini söyledi.

Bayram nedeniyle 3 günlük resmi tatil ilan edildi. Ancak, halk, hafta sonlarını çalışmak suretiyle tatili 7 güne çıkardı. Çin’de halk, bayram günlerinde tatilin bölünmemesi için genelde hafta sonlarını çalışarak geçiriyor ve çalıştıkları günler bayram tatiline ekleniyor.

Çin medyasına göre, başta demiryolları olmak üzere, bu yıl ülke genelinde tatil sırasında 610 milyon seyahat yapılmasının tahmin edildiğini yazdı.

Geçen yıl, güz ortası bayramı ile cumhuriyet bayramı tatilleri birleştirilmiş ve 8 günlük tatilde günde ortalama 9 milyon kişi tren ile seyahat ederek, bir rekora imza atmıştı.

Halk bayramı genelde aileleriyle bir arya gelerek kutlarken, bazıları da tatillerini yurt içi ve dışındaki turistik mekânlara giderek değerlendiriyor. Bayramlarda özellikle tren bileti bulmak oldukça zor. O yüzden halk, günler öncesinden bilet almak zorunda kalıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.