Cilo Dağları'nın eteğinde mayıs ortasında kayak yaptılar

Cilo Dağları'nın eteğinde mayıs ortasında kayak yaptılar

Hakkari'de iki sporcu, tırmandıkları karlı kaplı dağın eteğinden kayak ve snowboardla Cennet Cehennem Vadisi'ne indi.

Hakkari'de, doğal güzellikleriyle son yıllarda yerli ve yabancıların rotasına giren Cennet Cehennem Vadisi'ne çıkan iki sporcu, mayısın ortasında karla kaplı Cilo Dağları'nın eteğinde dağ kayağı ve snowboard heyecanı yaşadı.

Hakkari ile Yüksekova ilçesi arasında kalan, çevresinde Türkiye'nin en yüksek ikinci zirvesinin yer aldığı Cilo Dağları'ndaki 4 bin 135 rakımlı "Uludoruk" ile buzulların bulunduğu Cennet Cehennem Vadisi, havanın ısınmasıyla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Dört mevsimin bir arada yaşandığı vadi, karların erimesiyle coşan akarsuları, yeşile bürünen yaylaları, açmaya başlayan rengarenk çiçekleri ve büyük bölümü karla kaplı zirveleriyle ziyaretçilerine eşsiz manzarada doğayla iç içe zaman geçirme fırsatı sunuyor.

Cennet Cehennem Vadisi'nin bulunduğu bölgeye gelen adrenalin tutkunları Ömer Aşkan ve Mücahit Gezer de kayak takımı ve snowboardlarıyla mayısta da metrelerce karın bulunduğu Cilo Dağları'nın eteklerine çıktı.

Aşkan ve Gezer, yaptıkları hazırlıkların ardından kayak takımı ve snowboardla slalom yaparak vadiye kadar indi.

Bir süre farklı noktalarda kayarak heyecanlı anlar yaşayan iki arkadaş, karın keyfini çıkardı.

Bölgedeki bir dağcı da beraberindeki arkadaşlarıyla bir süre bölgede gezinti yaptıktan sonra kayakçılara yakın bir noktada yamaca tırmanış gerçekleştirdi.

Kentin tanıtımı için yürütülen proje kapsamında bölgeye giden Kültür ve Turizm İl Müdürü İdris Ağacanoğlu ve beraberindeki ekip de kayak ve tırmanış faaliyetini izledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.