Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Esenboğa Havalimanı’ndan Cezayir’e hareket edecek. (10.00 - Ankara)-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cezayir’i ziyareti takip ediliyor. (Cezayir)POLİTİKA-CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında...

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Esenboğa Havalimanı’ndan Cezayir’e hareket edecek. (10.00 - Ankara)

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cezayir’i ziyareti takip ediliyor. (Cezayir)

POLİTİKA

-CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanacak. (13.00 - Ankara)

-BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, genel merkezde basın toplantısı yapacak. (10.00 - Ankara)

-Bağımsız Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin ile Mehmet Bozdemir, partileşme aşamasında olan Değerler Hareketi için kuruluş bildirgesini verecek ardından Rixos Otel’de basın toplantısı ile parti kuruluşunu ilan edecek. (13.30 -16.00 - Ankara)

-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı bütçe ve raporları görüşülecek. (10.00 - Ankara)

EKONOMİ

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı ‘Motorlu Kara Taşıtları’ istatistiklerini açıklayacak. (10.00 - Ankara)

-Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) eylül ayı ‘Kısa Vadeli Borç istatistiklerini açıklayacak. (10.00 - Ankara)

DÜNYA

-İsraillilerle Filistinliler arasında gerilimin arttığı Kudüs’te bir sinagogda gerçekleştirilen saldırıda 4 kişi öldü. Saldırıyı Filistinli bir örgüt üstlenirken İsrail, ‘sert bir karşılık’ tehdidinde bulundu. Gelişmeler takip ediliyor. (Kudüs)

-İran ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ile Almanya’dan oluşan grubun temsilcileri viyana’da bir araya gelecek. (Viyana)

-İngiltere’de üniversite öğrencileri, harçların kaldırılması için gösteri yapacak. (Londra)

-Kaçak cumhurbaşkanının efsane sarayı ‘yolsuzluk müzesi’ olarak ibret dersi veriyor(ÖZEL)

İktidarda olduğu 12 yılda 100 milyar dolarlık yolsuzluk yaptığı iddia edilen devrik Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in efsanevi sarayı ‘Mejigorye’, şimdilerde ‘yolsuzluk müzesi’ olarak halka ibret dersi veriyor. Yaklaşık 1.400 dönümlük dev arazi üzerine milyarlarca dolar harcanarak inşa edilen bin kişinin çalıştığı rezidanslardaki odaların sayısı bile bilinmiyor. ( Kiev ) 

GÜNCEL

-Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin yürürlüğe girişinin 20. yılı nedeniyle İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nde toplantı düzenlenecek. (09.30 - İstanbul)

- Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), kuraklık tehdidi altında bulunan Sapanca Gölü'nde inceleme yapacak. (Sakarya - 11.00)

- Uludağ Üniversitesi’nin 3 gün sürecek Sosyoloji kongresinde Türkiye'nin Ortadoğu siyasetindeki deformasyon ve değişim ele alınacak. (Bursa - 09.30 - Bursa)

SPOR

-Süper Lig’in 10. Haftasında Kasımpaşa’yı konuk edecek Beşiktaş, bu maçın hazırlıklarını yapacağı antrenmanla sürdürecek. (11.00 - İstanbul)

-Galatasaray, Süper Lig’in 10. Haftasında konuk edeceği Trabzonspor maçının hazırlıklarına devam edecek. Antrenman sonrasında teknik direktör Cesare Prandelli basın mensuplarıyla bir araya gelecek. (11.30 - 13.00 - İstanbul)

-Fenerbahçe, Bursaspor ile deplasmanda oynayacağı 10. Hafta maçının hazırlıklarına yapacağı antrenmanla devam edecek. (18.00 - İstanbul)

- Bursaspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını yapacağı antrenmanla sürdürecek. (16.30 - Bursa) CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.