Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

POLİTİKA- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İngiltere İnanç ve Topluluklardan Sorumlu Eski Devlet Bakanı Sayeeda Hussain Warsi ile Danışmanı Naweed Khan’ı Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nde kabul edecek. (12.30 - Ankara)-...

POLİTİKA

- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İngiltere İnanç ve Topluluklardan Sorumlu Eski Devlet Bakanı Sayeeda Hussain Warsi ile Danışmanı Naweed Khan’ı Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nde kabul edecek. (12.30 - Ankara)

- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ile bakanlıkta görüşecek. (12.15 - Ankara)

- CHP MYK parti genel merkezinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. (13.00 - Ankara)

- HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den oluşan HDP İmralı heyeti, çözüm sürecinde gelinen aşamayı değerlendirmek üzere TBMM HDP Grup Yönetim Toplantı Salonu'nda basın toplantısı yapacak. (11.00 - Ankara)

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı bütçe ve Sayıştay raporları görüşülecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık komisyonda bilgi verecek (10.00 - Ankara)

EKONOMİ

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi üyeleriyle toplantı yapacak. Bakan Zeybekci, daha sonra da Türkiye - Yunanistan İş Forumu'na katılacak. (İzmir)

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı ‘Dış Ticaret Endeksleri’ni açıklayacak. (10.00 - Ankara)

DÜNYA

- ABD Başkanı Barack Obama, APEC Zirvesi münasebetiyle bulunduğu Çin’e resmi ziyaret gerçekleştirecek. (Pekin)

- İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Azerbaycan’ı ziyaret edecek. (Bakü)

- Avrupa Parlamentosu’nda ‘Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde gerginliğe yol açan Türk eylemleri’ başlıklı oturum düzenlenecek. (Brüksel)

- İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri üzerine yaşanan gerginlik izleniyor.

- Irak ve Suriyedeki IŞİD hedeflerine düzenlenen hava saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

GÜNCEL

- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in açılış konuşmasını yapacağı ‘1. Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi’ Conrad Otel’de başlayacak. (10.00 - İstanbul)

- Saatte 120 kilometre hız yapan güneş enerjili araç yaptılar, test edecek parkur bulamıyorlar

Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu tarafından geliştirilen ‘Timsah Nova’ isimli güneş enerjili yarış aracı Avustralya’da yapılacak dünya güneş enerjili yarışmasına hazırlanıyor. Güneş enerjili aracı tasarlayan ekibin tek hedefi Ekim 2015’de Avustralya’da yapılacak ve iki yılda bir gerçekleştirilen dünyanın en prestijli yarışmasından Türkiye ve üniversite adına iyi bir dereceyle ayrılmak. Ancak aracı tasarlayanların en büyük sıkıntısı 120 kilometre hız yapacak pis bulunmadığı için test yapamamak.

KÜLTÜR - SANAT

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türk Edebiyatı Vakfı’nda Osman Yüksel Serdengeçti’nin hayatını anlatan belgeselin tanıtım törenine katılacak. (17.00 - İstanbul)

SPOR

- A Milli Futbol Takımı, Brezilya ile özel maçta Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda karşı karşıya gelecek. (20.30 - İstanbul)

- TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, İstinye’de basın toplantısı düzenleyecek ve 2015 FIFA Hakem Listesi’ni açıklayacak. Basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. (11.00 - İstanbul)

- Galatasaray Spor Kulübü Olağan Aylık Divan Kurulu toplantısı Galatasaray Lisesi’nde yapılacak. (13.30 - İstanbul)

- Süper Lig’in 10. Haftasında Trabzonspor’u ağırlayacak olan Galatasaray’da bu maçın hazırlıkları yapılacak antrenmanla devam edecek. (10.30 - İstanbul)

- Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Abdurrahim Albayrak ile İtalyan teknik adam Cesare Prandelli basın mensuplarıyla bir araya gelecek. (11.30 - İstanbul)

- Trabzonspor'un anlaştığı tecrübeli teknik direktör Ersun Yanal'ın, bugün öğleden sonra Trabzon'a gelmesi bekleniyor. Yapılacak son görüşmenin ardından sözleşme imzalayacağı düşünülen Yanal'ın, akşam antermanda da takımın başında olması bekleniyor. (Trabzon) CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.