Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Feroz Ahmad'a Çankaya Köşkü'nde liyakat nişanı tevcih edecek. Cumhurbaşkanı Gül, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerine Çankaya Köşkü’nde veda resepsiyonu verecek. (11.00-20.00-Ankara) POLİTİKA- Enerji...

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Feroz Ahmad'a Çankaya Köşkü'nde liyakat nişanı tevcih edecek. Cumhurbaşkanı Gül, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerine Çankaya Köşkü’nde veda resepsiyonu verecek. (11.00-20.00-Ankara)

POLİTİKA

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Filistin Enerji Bakanı Dr. Omer Kıttaneh ile bakanlıkta görüşecek. (10.00-Ankara)

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK Uzay Enstitüsü ODTÜ Yerleşkesi’nde, Rasat Uydusu 3. yıl kutlaması ve Gezgin Geoportalı açılışına katılacak. (11.00-Ankara)

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı ile ilgili bakanlıkta basın toplantısı yapacak. (10.00-Ankara)

EKONOMİ

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2013 yılı ‘güvenlik birimine gelen veya getirilen çocuklar’ verilerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) haziran ayı ‘özel sektörün yurtdışından sağladığı kredi borcu’ verilerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- İsrail ve Filistin arasında kalıcı ateşkesin sağlanması yönünde yürütülen müzakereler takip edilecek. (Gazze)

- Ukrayna, doğu bölgesinde devam eden çatışmalarda karşılıklı olarak ateşkes sağlanabilmesi için şartlarını açıkladı. Gelişmeler izleniyor. (Kiev)

- Irak’ta hükümet kurma çalışmaları ve Irak ordusu ile Peşmerge’nin Amerikan hava desteği ile IŞID karşı yaptığı operasyonlar takip edilecek. (Erbil)

- Batı Afrika'da görülen Ebola salgınıyla ilgili gelişmeler izleniyor.

GÜNCEL

- İzmir’de askeri casusluk davası ve liman işletme müdürlüğündeki rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili dinlemelerde görev yaptığı iddia edilen polisler gözaltına alındı. Limanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bacanağı C.H.'nin de adı karışmıştı. İzmir'in yanı sıra Aydın ve Erzurum'un da bulunduğu illerde görev yapan 32 kişi hakkında gözaltı ve adreslerinde arama kararı alındığı öğrenildi. (İzmir)

- Kumburgaz’da denizde kaybolan 5 genci arama çalışmaları sürüyor. (İstanbul)

- Diyanet İsleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet İsleri Başkanlığı konferans salonunda TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ın da katılımıyla Gazze’ye yardımlar konusunda açıklama yapacak. (11.30-Ankara)

- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirme Toplantısı yapacak. (11.00-İstanbul)

- İstanbul Tıp Fakültesi Çapa Hastanesi’nde taşeron işçi olarak çalışırken hayatını kaybeden Zafer Açıkgözoğlu için sağlık işçileri eylem yapacak. (12.30-İstanbul)

- Kamu-Sen üyesi memurlar, "Devlet 250 bin özel okul öğrencisine destek verecek yani zenginlerin özel okul masrafını sübvanse edecek" diyerek kabine üyesi bakanlar ile Reza Zarraf, Mehmet Cengiz, Zafer Çağlayan gibi zenginlerin çocuklarının eğitim giderlerine katkı sunmak için sembolik 3,5 TL gönderecek. (12.30-Bursa)

ÖZEL - YHT hattında insanların hayatı bir düdüğe bağlı

Sakarya'da Yüksek Hızlı Tren(YHT) hattında yapılan bir uygulama can güvenliğinin nasıl hiçe sayıldığını gözler önüne seriyor. Bir beldeyi ikiye bölen hat üzerinde yayaların geçmesi için ne alt, ne de üst geçit bulunuyor. Sinyalizasyon sistemi ve bariyerlerin de bulunmadığı geçitte, halkın can güvenliği, tren geldiği sırada düdük çalan bir görevliye emanet edilmiş durumda. Burada bulunan uyarı levhaları da fıkralara konu olacak türden. Bir levhada geçişin tehlikeli ve yasak olduğu belirtilirken, diğer levhada ise 'kontrollü geçin' uyarısı bulunuyor.

SPOR

- Şampiyonlar Ligi play-off ilk turunda Beşiktaş ile Arsenal karşılaşacak. (21.45-İstanbul)

- Fenerbahçe, Roma ile özel karşılaşma oynayacak. (21.45-Roma)

- Galatasaray Kulübü, TTNET ile içerik sağlayıcılığı konusunda işbirliği anlaşması imzalayacak. (11.00-İstanbul)

- Kasımpaşa’da yeni sezon hazırlıkları sürüyor. (18.00-İstanbul)

- Bursaspor, Spor Toto Süper Lİg'in ilk haftasında oynayacağı Galatasaray maçı hazırlıklarını yapacağı antrenmanla sürdürecek. (18.30-Bursa)

- Takımların yeni sezona yönelik çalışmaları takip ediliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.