Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Şili Büyükelçisi Fernando Varela Palma ile Yeni Zelanda Büyükelçisi Jonathan Andrew Curr, Çankaya Köşkü’nde güven mektuplarını sunacak. (14.30-15.00-Ankara)- Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip...

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Şili Büyükelçisi Fernando Varela Palma ile Yeni Zelanda Büyükelçisi Jonathan Andrew Curr, Çankaya Köşkü’nde güven mektuplarını sunacak. (14.30-15.00-Ankara)

- Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri ve Ankara’da miting yapacak. (15.00-18.00- Kayseri-Ankara)

POLİTİKA

- Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, TOBB yönetim kurulu üyeleri ve iş dünyasının üst düzey yöneticileriyle TOBB İkiz Kuleler kabul salonunda bir araya gelecek. İhsanoğlu; daha sonra Balıkesir ve Soma’ya gidecek. İhsanoğlu, Soma'da madenci şehitliğini ziyaret edecek. Cengiz Topel Meydanı'nda vatandaşlar ve esnaf ile sohbet edip, taziye ziyaretlerinin ardından aynı meydanda vatandaşlara hitap edecek. (10.30-14.15-20.40-Ankara-Balıkesir–Soma)

- Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş Diyarbakır’da miting düzenleyecek. (17.00-Diyarbakır)

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Ankara İl Başkanlığı’nı ziyaret edecek. Kılıçdaroğlu ardından Mamak ilçesini gezecek, Tuzluçayır Meydanı’nda halka hitap edecek. Kılıçdaroğlu, Yenimahalle ilçesini gezecek, Batıkent Kent Meydanı’nda halka hitap edecek. (17.30-19.00-20.00-Ankara)

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Mersin, Adana ve Kahramanmaraş’ta. Bahçeli, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret edip, salon toplantısına katılacak. Bahçeli daha sonra Adana Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret edecek, Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda toplantıya katılacak. Kahramanmaraş Mehmet Akif Ersoy Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıya katılacak. (14.30-20.00-Mersin-Adana-Kahramanmaraş)

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İran İslam Cumhuriyeti Sanayi, Ticaret ve Madenler Bakanı Muhammed Rıza Nematzade ile bakanlıktaki makamında görüşecek. (Ankara)

- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Feshane'de Rumeli-Balkan-Trakya Kültür, Sanat ve Tanıtım Günleri etkinliğine katılacak. (14.30-İstanbul)

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul Adalet Sarayı’nda basın açıklaması yapacak. (11.30- İstanbul)

EKONOMİ

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı sanayi üretim endeksini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- Gazze'de ilan edilen 72 saatlik ateşkesin süresi doldu. Gelişmeler takip edilecek. (Gazze)

- ABD Başkanı Barack Obama, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne hava saldırısı yapması için ABD ordusuna emir verdi. Gelişmeler takip edilecek. (Erbil)

- Ukrayna’nın doğusundaki terörle mücadele operasyonları devam ediyor. Gelişmeler takip edilecek. (Kiev)

GÜNCEL

- Alevi dernek temsilcileri, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili Karacaahmet Dergahı'nda basın toplantısı düzenleyecek. (11.00- İstanbul)

SPOR

- Soma’daki maden faciasında zarar gören ailelere yardım maksadıyla düzenlenen mini turnuvada Fenerbahçe, Beşiktaş ve Chelsea Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 45’er dakikalık maçlarla karşı karşıya gelecekler. (20.30-21.30-22.30-İstanbul)

- Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde play off turunun kuraları İsviçre’nin Nyon şehrindeki UEFA Genel Merkezi’nde çekilecek. (13.00-İsviçre)

- Futbol ekonomisti Tuğrul Akşar, Cihan’a yaptığı açıklamada, ‘Devletin sponsor olduğu futbolda özerklikten söz edilemez.’ dedi.

- Profesyonel lig takımlarının yeni sezon hazırlıkları ve transfer çalışmaları takip ediliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.