Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

POLİTİKA-Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Manisa'nın Soma ilçesinde, maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin mezarlarını ziyaret edecek ve Manisa'da düzenlenen halkla buluşma etkinliğine katılacak. Demirtaş, daha sonra İzmir'de...

POLİTİKA

-Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Manisa'nın Soma ilçesinde, maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin mezarlarını ziyaret edecek ve Manisa'da düzenlenen halkla buluşma etkinliğine katılacak. Demirtaş, daha sonra İzmir'de Tepekule Kongre Merkezi'nde sanatçı, aydın, demokratik kitle örgütü temsilcileriyle buluşacak. (11.00-16.00-18.00-Manisa-İzmir)

-İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum'un Oltu ilçesinde verilecek son iftar programına katılacak. (19.44-Erzurum)

DÜNYA

-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Vakıflar Yönetim Kurulu tarafından yayınlanan genelge ile bundan böyle camilerde 3 saatten fazla elektrik kullanılamayacak. (Lefkoşa)

-Sykes-Pikot anlaşmasının miadını dolduracağını belirterek, Ortadoğu’nun parçalanmaya doğru gittiğini söyleyen Suriye Kürt Milli Konseyi Türkiye Temsilcisi Behzad İbrahim, "Bölgede Kürt devleti kurulması konusunda Türkiye’nin tavrının olumlu olduğunu düşünüyorum." dedi. (İstanbul)

-İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıda en fazla can kaybının yaşandığı Şucaiye katliamı tanıkları yaşanan dehşeti Cihan Haber Ajansı’na anlattı. (Gazze)

-İsrail'in Gazze’deki kara ve hava operasyonu ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

-Ukrayna'da yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

GÜNCEL

-Önceki gün kalp krizi sonucu hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Çolpan İlhan, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenecek anma töreni ardından Teşvikiye Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. (10.30-13.15-İstanbul)

-Bayramların nostaljisi akide şekeri.. Bayramların nostaljik tatlarından olan akide şekeri, yeni çıkan onlarca çeşit şekerleme ürününe rağmen vatandaşların tercihleri arasında ön sıralarda yer almayı sürdürüyor. Geleneksel lezzetin yapım sürecinde, bütün meyvelerden akide şekeri yapılabiliyor. (Özel)

SPOR

-Galatasaray, Macaristan’da Honved ile hazırlık maçı oynayacak. (18.00-Budapeşte)

-Takımların yeni sezona yönelik çalışmaları takip ediliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.