Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek Erzurum’da. Çiçek, bazı temaslarda bulunacak ve Erzurum Kongresi'nin 95. yıldönümü etkinliklerine katılacak. (10.30-Erzurum) - Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Adana’da, İstasyon Meydanı'nda...

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek Erzurum’da. Çiçek, bazı temaslarda bulunacak ve Erzurum Kongresi'nin 95. yıldönümü etkinliklerine katılacak. (10.30-Erzurum)

- Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Adana’da, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde partililere hitap edecek. Erdoğan Valiliği ziyaret ettikten sonra AK Parti il başkanlığı tarafından organize edilen iftara katılacak. (18.00-19.30-Adana)

- Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır Çarşısını gezecek. Esenler’de iftar programına katılacak İhsanoğlu, Sultanahmet Camii’ni ziyaret edecek. (11.30-20.00-22.10- İstanbul)

- Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır, Muş, Bitlis ve Siirt'te STK temsilcileriyle toplantılara katılacak ve halkla buluşacak. (08.45-12.00-15.00- Diyarbakır-Muş-Bitlis-Siirt)

POLİTİKA

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak, vatandaşlara hitap edecek. (14.00-17.00-19.30-Afyonkarahisar-Isparta-Burdur)

- Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak cumhurbaşkanı adayları ile ilgili parti kararını, genel merkezde basın toplantısıyla açıklayacak. (11.30-Ankara)

- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala Erzurum’da. Bakanlar Reform İzleme Grubu'nun 30. toplantısına katılacak. (15.00-Erzurum)

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TABA yönetim kurulunu bakanlıkta kabul edecek. Zeybekçi akşam da Kütahya’da düzenlenecek iftar programına katılacak. (11.15-20.30-Ankara-Kütahya)

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Trabzon’da. Bakan Yazıcı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyaret ettikten sonra Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı’na katılacak. (11.30-12.45-Trabzon)

- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Erzurum’da. Bakan Kılıç, yıkılan kayakla atlama kulelerinde incelemelerde bulunacak. (10.00-Erzurum)

- CHP Sözcüsü Haluk Koç, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak. (11.00-Ankara)

EKONOMİ

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı konut satış istatistiklerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Gazze)

- ABD Dışişleri John Kerry, Mısır'da, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun İsrail ve Batı Şeria'da, temaslarda bulunacak.

- Ukrayna’nın Donetsk bölgesi üzerindeyken vurularak düşürülen Malezya Havayolları'na ait uçak ile ilgili gelişmeler takip edilecek. Hayatını kaybeden 193 Hollanda vatandaşının cenazelerinin ilk bölümünün Hollanda'ya gönderilmesi bekleniyor. (Kiev)

- Kürt'lerin Irak Parlamentosuna sunduğu 2 adaydan biri Irak Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Irak Cuhurbaşkanı Celal Talabani'nin partisi Kürdistan Yurtseverler Birliği tarafından; Talabani'nin eski yardımcısı Barhem Salih'i ile Irak Parlamentosunun Milletvekili Fuat Masum'u, Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlemişti. (Erbil)

GÜNCEL

- Yolsuzluk, KCK ve darbe girişimleri soruşturmalarında görev alan polislerin gözaltına alınmasıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

- Güvender, Özdebir ve Türkiye Özel Okullar Birliği, Point Hotel Barbaros’ta düzenlenecek programda dershanelerin son durumunu değerlendirecek. (19.30- İstanbul)

SPOR

- Yeni sezon hazırlıklarına Avusturya’da devam eden Galatasaray, ilk ciddi hazırlık maçında Rapid Wien takımı ile karşı karşıya gelecek. (20.30-Viyana)

- Profesyonel lig takımlarının yeni sezon hazırlıkları takip ediliyor.

- UEFA Avrupa Ligi 2. Tur rövanşında Gürcistan ekibi Chikhura Sachkhere ile oynayacak olan Bursaspor, Tiflis’e gidecek. (13.30-Bursa) CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.