Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Ennahda Lideri Raşid Gannuşi’yi Tarabya Köşkü’nde kabul edecek. Gül, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Dolmabahçe Sarayı’nda İslam...

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Ennahda Lideri Raşid Gannuşi’yi Tarabya Köşkü’nde kabul edecek. Gül, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Dolmabahçe Sarayı’nda İslam dünyası dini kurum temsilcilerine vereceği iftar yemeğine katılacak. (16.00-17.00-20.44- İstanbul)

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın öncülüğünde Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen ‘Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi Toplantısı’na katılacak. Erdoğan daha sonra Tekirdağ’a geçip, valilik önündeki cumhurbaşkanlığı mitinginde partililere hitap edip, valiliği ziyaret edecek. Erdoğan akşam da İstanbul'da Mevlanakapı Kız Yurdu bahçesinde Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV) iftar yemeğine katılacak. (14.00-17.30-20.44- İstanbul-Tekirdağ-İstanbul)

POLİTİKA

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde şehit ve gazi yakınları ile din adamları ve muhtarlarla iftar yemeğinde buluşacak. Kılıçdaroğlu, Gürpınar sahilinde miting yapacak. (20.45-22.00- İstanbul)

- CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Suriyeli sığınmacılar sorunu ve güncel konularla ilgili Kadıköy’de basın açıklaması yapacak. (11.00- İstanbul)

- Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Manisa İl Teşkilatı tarafından Manisa'nın Soma ilçesi Öğretmenevi Lokali'nde düzenlenecek iftar yemeğine katılacak. (20.30-Manisa)

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı iftarına katılacak. (20.24-Ankara)

- İçişleri Bakanı Efkan Ala Erzincan’da. Bakan Ala, valilik, belediye başkanlığı, AK Parti il başkanlığı, seçim koordinasyon merkezi ve esnaf ziyaretinin ardından iftara ve Ramazan etkinliğine katılacak. (16.00-20.45-Erzincan)

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye İstiklal Gazileri İstiklal Madalyalılar Derneği heyetini bakanlıkta kabul edecek. (14.00-Ankara)

- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda ‘Yerel Yönetimlere Kent Bilgi Sisteminin Kurulması ve İşletilmesi Hakkında İşbirliği Protokolü’ imza töreni yapılacak. (14.30-Ankara)

EKONOMİ

- TCMB Para Politikası Kurulu temmuz ayı toplantısını yapacak. (14.00-Ankara)

DÜNYA

- İsrail'in Gazze'ye yönelik askeri operasyonu ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

- Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anatasiadis, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’la görüşecek. (Brüksel)

- Irak’daki çatışmalar takip ediliyor. (Kerkük - Erbil)

GÜNCEL

- Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin açılan ve Yargıtay tarafından bozulan davanın görülmesine İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek. (10.00- İstanbul)

- Türkiye'nin karanlık olayları, Madımak raporuna da girdi

Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Devlet Denetleme Kurulu'nun 37 kişinin hayatını kaybettiği Sivas'taki Madımak olaylarına ilişkin hazırladığı raporda, Türkiye'nin 1990'lı yıllardaki karanlık hadiselerine yer veriliyor. Sivas olaylarının gerçekleştiği 1993 yılı ve takip eden yılların; Türkiye tarihinde sonraki dönemleri de şekillendiren önemli hadiselerin cereyan ettiği yıllar olduğuna dikkat çekiliyor. Eşref Bitlis, Uğur Mumcu, Adnan Kahveci, Turgut Özal, Cem Ersever'den Başbağlar katliamına, tarihe post modern darbe olarak geçen 28 Şubat'a kadar birçok olaya yer veriliyor. Olayların genel ortak özelliği ise fail veya faillerinin bir türlü ortaya çıkarılamaması. (Ankara-ÖZEL)

- Tabelada değişen bakanlığın ismi, resmi evrakta değişmedi

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın ismi, Temmuz 2011 seçimleri öncesi 29 Haziran 2011 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak değiştirildi. Eski bakanlık ve bağlı bulunan genel müdürlüklerin isimleri de bu karar doğrultusunda tabelalardan silindi. Yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve bağlı bulunan genel müdürlüklerin isimleri yazıldı. Ancak Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’nün yapı denetim firmalarına verdiği bir resmi evrakta yapılan hata ‘unutkanlığın böylesi’ dedirtti. 3 yıldır Yapıya İlişkin Bilgi Formu (YİBF) eski bakanlığın ismi olan ‘T.C Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’ adına düzenleniyor. Resmi belge olarak işlem gören formda, inşaatına başlanacak yapının cinsi, adres, pafta, inşaat alanı bilgileri ile müteahhit, proje sorumluları ve yapı denetim firması denetçilerinin kimlik bilgileri yer alıyor. (Kayseri- ÖZEL)

SPOR

- UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ön eleme ilk maçında Bursaspor ile Gürcistan'ın Chikhura Sachkhere takımı karşı karşıya gelecek. (21.30- Bursa)

- A Milli Kadın Basketbol Takımı, basın mensuplarıyla bir araya gelecek. (12.00- İstanbul)

- Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Faruk Ilgaz, Dereağzı'nda düzenlenecek tören ve Şakirin Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. (11.00-13.10- İstanbul)

- Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarına Topuk Yaylası'ndaki kendi tesislerinde yapacağı antrenmanla devam edecek.

- Galatasaray'da Avusturya kampı devam ediyor.

- Beşiktaş'ın yeni sezon kampı İngiltere'de devam ediyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.