Çifte Motorlu Taşıtlar  Vergisi Meclis'ten geçti

Çifte Motorlu Taşıtlar Vergisi Meclis'ten geçti

TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti’nin “memura zam müjdesi” olarak duyurduğu kanun teklifinde, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) bu yıl ikinci kez alınmasını düzenleyen madde, kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti’nin “memura zam müjdesi” olarak duyurduğu kanun teklifinde, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) bu yıl ikinci kez alınmasını düzenleyen madde, kabul edildi. Buna göre MTV, "bir kereliğe mahsus olmak üzere" bu yıl iki katı olarak alınacak.

TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti’nin 17 madde olarak sunduğu, ancak Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan eklerle 29 maddeye çıkan, "6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" görüşüldü. Kabul edilen teklife göre MTV, "bir kereliğe mahsus olmak üzere" bu yıl iki katı olarak alınacak. AKP’nin gerekçesi ise depremin yarattığı yıkımın telafi edilmesi için kaynak oluşturulmasıyken, muhalefet bu yıkımın depremin ardından toplanan yardımlarla neden sağlanmadığı eleştirisini sunuyordu.

MTV'nin bu yıl bir kez daha alınmasıyla 30 milyar liralık bir kaynak oluşturulması bekleniyor.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.