Çiftçinin yüzü bu yıl güldü

Çiftçinin yüzü bu yıl güldü

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü, ilçede çiftçilerin durumunu değerlendirirken bu yıl yağışların yeterli olması nedeniyle çiftçilerin yüzlerinin güldüğünü söyledi.

Beyşehir ziraat Odası’nın çalışmaları ve Beyşehir çiftçisinin durumunu değerlendiren Ersözlü ilk olarak oda çalışmalarını anlattı. Tam 46 yıldır Oda Başkanı olarak görev yaptığını belirten Ersözlü, “1963 de ziraat odası kuruldu. O yıllar meclise girdim. 1966 yılında oda başkanı seçildim bu güne kadar da Ziraat Odası Başkanı olarak görev yapıyorum. Çok zor şartlar altında başladığımız hizmeti bu gün iyi bir yerlere getirmenin gururunu yaşıyoruz. Şu anda yeni ve kendi yerimizde Beyşehir’de çiftçilerimizin hizmetine devam ediyoruz” dedi. Beyşehir’de çiftçilerin ve bölgemizin tarımsal yönden bu günkü durumuna gelince mutlaka bir takım sıkıntılarının olduğunu belirten Ersözlü, “Ancak kim ne derse desin Beyşehir geçen yıldan çok iyi bir durumda. Bu yıl yağışlar mevsiminde ve mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti. Bu yıl ki bir yağışı hiçbir zaman görmedik. Umduğumuzun iki katı mahsul aldık. Umulmadık tarla bile rekor sayacak ürün verdi. Bu yıl Beyşehir Ofisi 31 bin ton ürün aldı. Seydişehir 19 bin ton ürün alırken biz rekor seviyede ürün aldık. Köylünün elinde daha da ürün var. Çiftçi bu yıl iyi ama çiftçimiz geçen yıllardan yaşadığı kuraklık yüzünden girdiği zararı bir yıl gibi kısa sürede ödeyemez. Bunun için sıkıntı içerisine girdik. Ama önümüzdeki yıllarda da yağışların bu şekilde olması çiftçimizi rahat bir duruma getirecek. Tamam, bu yıl çok fazla kar edemedik ama zararda etmedik” diye konuştu.
 Konuşmasında çiftçilerin mutlaka desteklenmesi gerektiğini de özellikle vurgu yapan Ersözlü, “Hükümetimiz bu aşamada çiftçiden desteği çekmeyecek, gübre ve tohum ile destek verecek. Hükümet birde doğrudan gelir desteği konusunda daha duyarlı olmalı. Tarlası olmayan bile destek alıyor. Devletin malını çalmakta kimseye yarar getirmez çünkü yetimin hakkı var. Bu şekilde haksız kazanç edinenler oldu. Ama bu yıl devlet artık tarlası olana ve ekim yapana destek verdi. Doğrusu da bu idi. Bu yıl çiftçimiz tohumluğunu kendisi ayırdı. Devletten tohumluk almayacak. Önümüzdeki yıl bu açıdan biraz daha iyi olacak” dedi. Konuşmasının sonunda Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda da yağışlı olacağını ve ülke olarak yağışlı bir döneme girdiklerini de belirten Ersözlü, “Bunun için önümüzdeki yıllardan çok umutluyuz. İnşallah çiftçimiz hak ettiği yere gelecek. Çiftçimiz inançlı bir toplum ve bu inancının karşılığını mutlaka alacaktır. Biz çiftçiler olarak atalarımızdan aldığımız toprağı boş bırakmayacağız. Türk milletini buğdaysız bırakmamak için elimizden geleni yapacağız. Çünkü biz topraklarımızı boş bırakmamak için ülkemize buğday yetiştirmek için atalarımızdan vasiyet aldık. Ve bu vasiyeti ömrümüz olduğu sürece yerine getireceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.
ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.