Çiftçiler Tarla Günü'nde Yeni Dönem Ayçiçeği Tohumlarını Tanıdı

Çiftçiler Tarla Günü'nde Yeni Dönem Ayçiçeği Tohumlarını Tanıdı

Samsun’un Havza ilçesinde düzenlenen Tarla Günü'ne Havza’da bulunan çiftçiler yoğun ilgi gösterdi. Havza'ya bağlı Esenbey Mahallesi'nde düzenlenen Tarla Günü'nde, önümüzdeki dönem kullanılmak üzere çiftçilere ayçiçek tohumları...

Samsun’un Havza ilçesinde düzenlenen Tarla Günü'ne Havza’da bulunan çiftçiler yoğun ilgi gösterdi.

Havza'ya bağlı Esenbey Mahallesi'nde düzenlenen Tarla Günü'nde, önümüzdeki dönem kullanılmak üzere çiftçilere ayçiçek tohumları tanıtıldı. Tarla gününe Karadeniz Bölge Müdürü Erol Tosun, Amasya yağlı tohumlar Müdürü Muzaffer Genç, Havza Ziraat Odası Başkanı Fahri Şahin, Tarım Kredi Müdürü Coşkun Çiçek, Vezirköprü yağlı tohumlar Müdürü Ferdi Çiftçi ve Gümüşhacıköy yağlı tohumlar Müdürü Kadir Doğan ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Programda, MAY Tohum Ürün Müdürü Abdullah Tayyar Demir, Tarla Günü için hazırlanan arazide üreticilere yeni ayçiçek çeşitleri olan Coral ve Meteor CL hakkında bilgi verdi. Demir, bu tohumların yüksek verim ve yağ değerlerine sahip olduğunu, mildiyö (köse) hastalığı ve orobanş (verem otuna) yüksek derece de dayanıklı olduğunu ifade ederek, üreticinin yüzünüzü güldürecek bu çeşitlerle üreticinin yanında olduklarını belirtti.

Tarla gezisinden sonra davetli olan çiftçilere yemek ikram edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.