Çiçekle stres atıyorlar

Çiçekle stres atıyorlar

Yaz mevsiminin gelmesiyle apartman ve site bahçelerinde peyzaj düzenlemeleri başladı. Yaz aylarıyla birlikte yeşil bir ortamda yaşamak isteyenler evlerinin bahçe ve balkonlarını birbirinden güzel çiçeklerle donatıyor

Özellikle büyükşehirlerde yaşayanlar havaların ısınmasıyla bahçelerinde düzenleme ve temizlik yaparak çeşitli sebze fideleri ve çiçek dikimi yapıyor. Bahçelerine birbirinden güzel çiçek diken vatandaşlar, güzel kokulu ortamlar oluşturuyor.   Vatandaşlar, günün stresini bu sayede atmış oluyor.

İnsanların yazın bunaltıcı sıcağında dışarıya çıkmadığını ve genellikle evde hobi amaçlı yetiştirdikleri sebze bitkileri ve çiçeklerle uğraştıklarını ifade eden Uzay Peyzaj Sahibi Abdurrahman Bayram, bu nedenle işlerinde yoğunluğun yaşandığını söyledi. Vatandaşların genellikle ev ve bahçelerinde güzel kokular yayan çiçeklere rağbet gösterdiğini anlatan Abdurrahman Bayram, “Koku açısından en fazla tercih edilen bitkiler arasında petunya ve fesleğen geliyor. Estetik görüntü açısından ise kadife, ateş çiçeği, cam güzeli, horoz ibiği, papatya, yıldız, küpeli gibi çiçekler rağbet görüyor. Bunun yanında bahçesi olmayan, apartmanda yaşayanlar da daha çok balkonlarında hoş bir kokunun olması ve güzel bir görüntüye sahip oluşturması için askılı petunya gibi çiçekleri seçiyor. Çiçeklerin fiyatları da 50 kuruştan başlayıp 5 liraya kadar çıkıyor” dedi. Şehirde yaşayan insanların oluşturdukları hobi bahçelerinde stres atmak için bitkilerle uğraştıklarını aktaran Bayram, böylece yaşanabilir, estetik ve yeşil alanlar oluşturduklarını bildirdi. Bahçelerde güzel bir ortam oluşturmak isteyenlere de kendilerinin yardımcı olduğunu belirten Bayram, “Bitkileri tanımayan veya güzel bir bahçe ortamının oluşturulmasını isteyen kişilere de yardımcı oluyoruz. Kendilerine hangi bitkilerin bahçelerinde daha estetik duracağını anlatıyoruz. Bakımlarını nasıl yapacaklarını söylüyoruz. Ayrıca istek olduğu zaman bahçe düzenlemesini kendimizde yapıyoruz” diye konuştu.
HASAN AYHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.