CHP'nin Sivas adayı Abdüllatif Şener iddiası

CHP'nin Sivas adayı Abdüllatif Şener iddiası

Ana muhalefet partisi yerel seçimlerde farklı bir aday stratejisi izleyecek..

Güneş gazetesinin haberine göre CHP, yerel seçimler için popüler ve halk üzerinde etkili olabilecek aday araştırmalarına yoğunlaşırken AK Parti'nin eski ekonomi bakanlarından Abdüllatif Şener'e teklif götürmeye hazırlandığı ileri sürüldü. Deniz Baykal döneminde, CHP'nin Cumhurbaşkanı olmaya sıcak bakan Şener'in bu teklife olumlu cevap vereceği düşünülüyor.

CHP, ŞENER'E DESTEK VERİYOR

CHP tabanında yapılan anket sonucunda, 'namuslu ve dürüst adam' olgusunun ön plana çıktığı ve tabanın Sivas Belediye Başkan adaylığı için Şener'e destek verdiği öne sürülüyor.

ERZURUM VE KAYSERİ'DE DE SÜRPRİZ İSİMLER VAR

CHP'nin yerel seçimlerde AK Parti'nin güçlü olduğu illerde farklı bir aday belirleme sistemi uygulayacağı iddia ediliyor. CHP'nin Erzurum'da Fethullah Gülen'e yakın bir ismi, Kayseri'de de iktidara yakın bir ismi aday göstereceği öne sürüldü. 

 ABDÜLLATİF ŞENER KİMDİR?

(d. 1954, Yıldızeli, Sivas, Türkiye), Türk siyasetçi, akademisyen, eski TBMM milletvekili, eski başbakan yardımcısı, eski maliye bakanı ve Türkiye Partisi'nin kurucusudur.

59. Hükümet ve 58. Hükümet Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, öncesinde 54. Hükümet Maliye Bakanı, TBMM 19. Dönem ve 20. Dönem Refah Partisi, 21. Dönem Fazilet Partisi, 22. Dönem AKP Sivas milletvekilidir.

1954'de Yıldızeli'nde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Gazi Üniversitesi'nde doktora yaptı. Gazi Üniversitesi Bolu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde dekan yardımcısı oldu. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü'nde öğretim üyeliği yaptı. Maliye Bakanlığı'nda Gelirler Kontrolörü olarak çalıştı. AKP kurucu üyesidir. Fransızca bilmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

AKP ile yaşadıkları görüş ayrılıkları sonrası 2007 yılında yapılan seçimlerde aday olmamıştır. Yeni bir parti kurma girişiminde olan Şener birçok üniversitede öğretim üyeliği yapmıştır. 25 Mayıs 2009 itibariyle Türkiye Partisi kurucusu ve genel başkanıdır. 12 Haziran 2011 seçimleri için partisinin genel başkanlığından istifa ederek Sivas'tan Bağımsız milletvekili adayı olmuştur. 17.000 oy almasına karşın milletvekili seçilememiştir.

LOSER: Kaybeden

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.