CHP'li vekilden TBMM'de Kur'an'lı tepki

CHP'li vekilden TBMM'de Kur'an'lı tepki

Ali Özgündüz, Muhammediye Camii'ndeki saldırıda yanan Kuran-ı Kerim'i TBMM'ye öpüp, alnına koyduktan sonra milletvekillerine gösterdi.

TBMM Genel Kurulu'nda CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, HDP Grubunun 'İŞİD, El-Nusra örgütlerinin gençlerimizi Suriye'deki savaşa sürüklemelerine dair araştırma önergesinin görüşülme önerisi' görüşüldüğü sırada söz alarak kürsüye çıktı.

İstanbul'daki Muhammediye Camiine yapılan saldırıya değinen Özgündüz, yanında getirdiği ve büyük bir bölümü yanan Kuran-ı Kerim'i öpüp alnına koydu.

Özgündüz, "İstanbul Esenyurt'ta bir ay önce bir camimize sabotaj yaptılar, biz provokasyon olmasın diye bunu gündeme taşımadık ama geçen hafta, yine, Esenyurt'taki Muhammediye Camii'ne, adında Muhammed olan camiye girdiler, camiyi yaktılar. Caminin içinde bu mübarek Kuran-ı Kerim'i yaktılar. Görün, bakın, görün, görün, bu Kuran-ı Kerim'i yaktılar. Siz ne için mücadele ediyorsunuz? Ramazan gününde Kuran-ı Kerim'i yakan anlayışı Allah kahretsin, Allah kabul etmesin. Gelin, görün bu hali. Bu anlayışı destekliyorsunuz. Allah'tan korkun." diye konuştu.

Bu sözler nedeniyle Özgündüz ile bazı AK Partili vekiller sözlü tartışma yaşadı. Öneri ise kabul edilmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.