Chp'li Topal, Bakan Avcı’ya Mektup Gönderip İstifaya Çağırdı

Chp'li Topal, Bakan Avcı’ya Mektup Gönderip İstifaya Çağırdı

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya mektup yazarak "Ahını aldığınız ailelerden ve görevden aldığınız 7 bin öğretmenden özür dileyerek onurlu bir şekilde istifa edin." çağrısı yaptı. Nabi Avcı’ya...

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya mektup yazarak "Ahını aldığınız ailelerden ve görevden aldığınız 7 bin öğretmenden özür dileyerek onurlu bir şekilde istifa edin." çağrısı yaptı.

Nabi Avcı’ya mektubuna, TBMM’nin iç denetim yollarından biri olan yazılı ve sözlü soru önergelerinin bakanların makamına kadar gelmediğini, bürokratlar tarafından cevaplandırıldığını ifade ederek başlayan Ramis Topal, "Bu nedenle, bizzat şahsınızı ve bakanlık bürokratlarınızı ilgilendiren aşağıdaki konular ile ilgili size doğrudan bir mektup yazmayı doğru buldum." ifadesini kullandı.

TEOG ATAMALARI

İlk konu olarak son 2 haftadır gündemde olan ve önümüzdeki 10 yıl içinde fıkralara konu olacak TEOG atamalarına değinen CHP’li Topal, Avcı’ya hitaben şunları aktardı: "Bu konu, hakkında çıkan skandal haberler ve daha sonra bizzat makamlarımıza kadar ulaşan telefonlar ile çıkılmaz bir hal almıştır. Ermeni bir öğrenciyi 1148 kilometre uzaktaki Rize İmam Hatip Lisesi'ne kayıt edilmesinden tutun, Bağcılar’da bir okuldan nakil için Tuzla’daki bir okula başvurulması gerektiğine, gayri Müslim öğrencilerin puanlarının sıfırlanmasından, tercih yapmadığı halde Ayazağa’daki bir İmam Hatip Lisesi’ne kaydolan öğrenciye kadar birkaç kitap çıkacak hikayeler bulunmaktadır. Basına yansıdığı kadarıyla, bunlar sadece buz dağının görünen yüzünü oluşturmaktadır. Şahsınıza sormak istiyorum: Hiç gözü yaşlı bir anne veya babanın çaresizlikten ne yapacağını bilemediği bir telefon aldınız mı Sayın Bakan? Hükümetinizin yetkilileri çocuklarının geleceğinden kaygı duyan anne ve babaların seslerinin titreyerek çaresiz kaldığını anlatacak mısınız? Şu Belki yarının Türkiye Cumhuriyeti’ne değer katacak profesörleri, mühendisleri, doktorları ve ekonomistleri bugün sizin TEOG diye adlandırdığınız ancak ne olduğunu anlayamadığımız sistem tarafından yerle bir ettiniz."

"7 BİN OKUL MÜDÜRÜNÜ GÖREVDEN ALDINIZ"

"Sırf Eğitim Bir-Sen ve İlim Yayma Cemiyeti üyesi olmadığı için 7 bin okul müdürü görevden aldınız." diyen Topal, "Bu müdürleri nasıl bir dönemde görevden aldığınızı kamuoyunun da bilmesini isterim. TEOG diye adlandırdığınız sistemde, tercih dışı bir okuldan başka bir okul için kontenjandan yararlanmak isterseniz ilk tercih ettiğiniz okula başvurmanız gerekmektedir. Yani sistemin hatalarını yeni görevden alınan müdürlerin çözmesini beklediniz. Görevden alındığını bilen ve moral bozukluğu yaşayan bu müdürlerin üzerine sistem mağduru aileleri yönlendirdiniz. Gözü yaşlı aileler çaresiz bir şekilde elleri başları arasında çocuklarının geleceğinden kaygı duymaktadır. Bu nedenle çaresiz aileler bizleri arayarak bu durumu gözleri yaşlı bildirmektedirler." dedi.

"ÖZÜR DİLEYEREK ONURLU BİR ŞEKİLDE İSTİFA EDİN"

Topal mektubunu, "Sayın Bakan, bir baba olarak TEOG sisteminden mağdur olmuş on binlerce ailenin ve görevden alınan 7 bin öğretmenin sesi olarak sizlere sesleniyorum: Türkiye Cumhuriyeti’nin en başarısız Milli Eğitim Bakanı olarak tarihe geçtiniz. Ahını aldığınız ailelerden ve görevden aldığınız 7 bin öğretmenden özür dileyerek onurlu bir şekilde istifa edin." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.