Chp'li Öztürk: Ülkemizin Nefret Değil, Sevgi Diline İhtiyacı Var

Chp'li Öztürk: Ülkemizin Nefret Değil, Sevgi Diline İhtiyacı Var

CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, ülkenin nefret diline değil, ülkeyi birleştirecek sevgi diline ihtiyaç olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17-25 Aralık operasyonu sonrası söylem dilinin kendisi düşünmeyenlere karşı...

CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, ülkenin nefret diline değil, ülkeyi birleştirecek sevgi diline ihtiyaç olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17-25 Aralık operasyonu sonrası söylem dilinin kendisi düşünmeyenlere karşı nefret, ayrıştırma, karalama, aşağılama, yok etme, algı oluşturma, sindirme, kutuplaştırma ve ötekileştirmenin hakim olduğunu belirten İlçe Başkanı Öztürk, bununda toplumda kutuplaşmaya neden olduğunu savundu. Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmek için her yolu mubah gören siyaset anlayışına sahip olduğunu savunan Öztürk, böylesi birisinin Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğuna yakışmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili açıklama yapan Öztürk, 10 Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanı seçiminin gelecek kuşakların kaderini belirleyeceği için sıradan bir seçim olmadığından tarihi öneme sahip olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı adayları Ekmeleddin İhsanoğlu'nu halkın sandıkta vereceği yetki ile Çankaya'ya çıkacağına yürekten inandıklarını belirten Öztürk, İhsanoğlu'na CHP, MHP, DSP, BBP, BTP, DP ve LDP destek vermesinin aslında ülke insanın bir anlamda normalleşme istediği olduğunu ifade etti.

İktidarın, 17 Aralık sonrası yürütme eliyle yargıyı kuşatma ve HSKY Adalet Bakanlığı'nın bir memuriyeti haline getirerek yargıyı siyasallaştırdığını vurgulayan Öztürk, "Ülkemizde maalesef hukuk kalmadı. Yargı tamamen siyasallaştı. Siyasi iktidar ne derse o oluyor. Ülkemizde hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku hakim. Ülkede hukuk siyasi işaretle işletiliyor. Hukukta tuzun koktuğu dönemi yaşıyoruz. İleri demokrasi diyerek halktan oy alanların ülkemizi ne hale getirdiğini 76 milyon görüyor. Ülkemizin milli birlik ve beraberliği için İhsanoğlu'na milletçe destek istiyoruz. " diye konuştu.

"İRİ VE ŞİŞMAN KEDİLERİN TRAFOLARA GİRMESİNE İZİN VERMEYELİM"

İktidarın başta Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davudoğlu, komşularımızla sıfır problem diyerek bütün komşularıyla kavgalı hale getirdiğini belirten Öztürk, Ortadoğu'da stratejik derinlik, oyun kuruyoruz diyenlerinin yanlış dış politika ile ülkenin onur ve şerefini oyuncak haline getirdiklerini kaydetti.

Yanlış dış politikaların başta Ortadoğu olmak üzere ülkenin yalnızlığa itildiğini ve sözü dinlenilmeyen ülke konumuna itildiğini ileri süren Öztürk, "Bu iktidar, sıfır problem diyerek uyguladığı yanlış potitikarla ülkemizi komşularıyla kavgalı hale getirdi. Ülkemizin bu hale gelmesinde tek sorumlu siyasi iktidardır. Suriye'de akan kanda siyasi iktidarın sorumluluğu vardır. Bu sebeple 10 Ağustos seçimi tarihi öneme sahip. Oyumuza sahip çıkalım. 30 Mart mahalli seçimlerde trafolara giren iri ve şişman kedilerin bu sefer girmesine izin vermeyelim. Oylarımıza sahip çıkalım ki, şişman kediler trafolara girmeye cesaret edemesin." ifadesini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.