Chp'li Namık Havutça: Yolsuzluğu Ortaya Çıkaran Polislere Şükran Borçluyuz

Chp'li Namık Havutça: Yolsuzluğu Ortaya Çıkaran Polislere Şükran Borçluyuz

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, yolsuzluğun ortaya çıkmasında milletin parasını koruyan, vergilerini, asgari ücretlilerin, bu milletin hakkını, hukukunu koruyan o şerefli polisler ve savcıların ülkenin en önemli insanları olduğunu...

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, yolsuzluğun ortaya çıkmasında milletin parasını koruyan, vergilerini, asgari ücretlilerin, bu milletin hakkını, hukukunu koruyan o şerefli polisler ve savcıların ülkenin en önemli insanları olduğunu belirterek onlara şükran borçlu olunduğunu söyledi.

    Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Havutça, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul müdürlerini görevden almasını eleştirdi. Yeni müdür olma hakkını elde edenlerin sendikal dağılımlarını açıklayan Havutça, 8 bin 705 kişinin yüzde 81'i Eğitim Bir Sen, yüzde 9'u Türk Eğitim Sen, yüzde 1 Eğitim İş, yüzde 1 Aktif Eğitim Sen, yüzde 4'ünün de sendikasız olduğunu ifade etti. Değerlendirmeler ve kriterlerin objektif olmadığının altını çizen Havutça, yandaş bir eğitim sistemi oluşturulmaya çalışıldığını belirtti.

    Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu yapan polislerin gözaltına alınmasına ilişkin bir soruya Havutça, "17-25 Aralık operasyonlarında hükümetin aynen Ergenekon davasında olduğu gibi kafasında bir örgüt yarattığını 12 yıldan beri MİT emrinde, Emniyet Teşkilatı emrinde, jandarma emrinde olan hükümetin biranda paralel yapı diye bir terör örgütünü keşfettiğini hayret ve ibretle izliyoruz. O zaman 12 yıldan beri senin MİT'in Emniyet Teşkilatın ne iş yapıyordu. Siz bu ülkenin dağdaki köylüsü müydünüz? 12 yıldan beri Başbakan sıfatıyla siz yönetmiyor muydunuz? O bakımdan bunlar bize inandırıcı değil. Burada söz konusu olan 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun, kaçakçılığın, yolsuzluğun, hırsızlığın öznesinde bulunan 4 tane bakan ve bizzat Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlunun da kendisinin de içinde bulunduğu yolsuzluk operasyonunun ortaya çıkmasını engellenmesi için açıkça devletin savcıları, bu yolsuzluğun ortaya çıkmasında bu milletin parasını koruyan, bu milletin vergilerini, asgari ücretlilerin bu milletin hakkını, hukukunu koruyan o şerefli polisler ve savcılar bu ülkenin en önemli insanlarıdır. Onlara burdan şükran borçluyuz. Adalet eninde sonunda yerini alacaktır. Anayasa ve yasalara göre verilmiş görevleri yapan savcıların ve polislerin örgüt diye suçlanması ancak kendilerine güvenmeyen, kendi korkuları olan devlet görevlilerinin işidir. Deniz Feneri e.v davasında olduğu gibi. Almanya'da Deniz Feneri e.v davasında, asrın yolsuzluk davası olarak tescil edilen davada olayı ortaya çıkaran savcılar yargılanıyor bugün ama bir türlü o yolsuzluğu, hırsızlığı yapan kişiler, failler yargılanamıyor. Türkiye maalesef bu noktada. O polis arkadaşlarımız görevlerini yapmışlardır. Anayasa ve yasalar temelindeki haklarının korunması noktasında onu çok yakından CHP olarak takip ediyoruz." karşılığını verdi.

    HSYK seçimlerine ilişkin bir soruya ise Havutça, AKP döneminde tüm adalet ve yargı mekanizmalarına müdahale olunduğunu söyledi. Türkiye'de artık bağımsız bir yargıdan, yansız bir yargıdan söz etmek mümkün olmadığını vurgulayan Havutça, Türkiye'de en ağır darbeyi siyasal müdahalelerle açıkça Adalet Bakanı ve Başbakanın müdahaleleriyle bağımsız yargının çok ağır bir darbe aldığını ifade etti.

    AB'nin ilerleme raporunda da bunun açıkça ortaya konduğunu anlatan Havutça, bunları yakinen takip edeceklerini hem Meclis'te hem de basında sık sık gündeme getireceklerini, hakim savcılara her türlü desteği vereceklerini kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.