Chp'li Müslim Sarı: Hakim Ve Savcılara Yapılan Zam, Rüşvettir

Chp'li Müslim Sarı: Hakim Ve Savcılara Yapılan Zam, Rüşvettir

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, ekim ayında yapılacak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri öncesi iktidarın hakim ve savcılara yönelik yapacağı zam girişimiyle ilgili "Açık bir şekilde rüşvet olduğu ortadadır. Ahlaki,...

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, ekim ayında yapılacak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri öncesi iktidarın hakim ve savcılara yönelik yapacağı zam girişimiyle ilgili "Açık bir şekilde rüşvet olduğu ortadadır. Ahlaki, hukuki ve etik değil. Neresinden tutarsanız tutun sorunludur." dedi.

    Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Sarı, torba yasasıyla ilgili dün akşam önlerine sürpriz yumurta çıktığını ve daha ne sürpriz yumurtalar çıkacağını bilmediklerini ifade etti. Ümraniye ve Ataşehir belediyelerinin sınırlarının değiştirilerek 2 mahallenin Ümraniye Belediyesi sınırlarına taşınmaya çalışıldığını dile getiren Sarı, Soma ve öğretmenlere ilişkin yaptıkları anlaşmalara rağmen anlaşmanın bozulduğunu ifade etti. Mahkeme kararına göre bu 2 mahallenin Ataşehir sınırları içinde yer aldığını belirten Sarı, vergilerinin Ümraniye Belediyesi'ne değil Ataşehir Belediyesi'ne verileceğini vurguladı.

    Bu değişiklikte siyasal bir güç değil başka bir durum söz konusu olduğuna dikkat çeken Sarı, buradaki vergilerin, bunlar çok yüksek yaklaşık 100 milyon liradan vergiden bahsedildiğini hatırlattı. Bu miktarın CHP'li Ataşehir Belediyesi'ne değil AK Partili Ümraniye Belediyesi'ne nakledilip ödenmesinin amaçlandığını vurgulayan Sarı, çok açık bir rant transferi olduğuna dair kafalarda soru işareti bulunduğunu söyledi.

    "CİDDİ SORU İŞARETLERİ BULUNUYOR"

    Bu rantın odağında bir firma olduğunu ve bunun da Ağaoğlu olduğunu belirten Sarı, imar, tatilatlar, ruhsatlar, binaların yükseltilip alçaltılması talimatlarının bir numara tarafından verildiğinin kamuoyuna yansıyan tapelerde varolduğunu hatırlattı. Ağaoğlu inşaatın Ataşehir Belediyesi'nden burada iş ve işlemler konusunda hukuka uygun olmayan, hukuku zorlayan taleplerinden olumsuz kararlar alınca bir soru işaretinin ister istemez oluştuğunu anlatan Sarı, konuya ilişkin bir belge olmadığını ama önümüzdeki süreçte bunları göreceklerini ifade etti.

    "Kendisine zorluk çıkarmayacağına dair bir taahhüt mü alıp almadığını göreceğiz." diyen Sarı, 100 milyon liranın bir belediye için ciddi bir para olduğunu söyledi. Ciddi soru işaretleri olduğunu belirten Sarı, geçmişteki uygulamaların ise bunu doğrular nitelikte olduğunu ifade etti.

    Bu yapılanın AK Parti'nin kişiye özel düzenlemesi olduğunu dile getiren Sarı, "Hukuk ayaklar altına alındı, Parlamento buna alet edilmiştir. Ciddi bir kara lekedir. AKP'li milletvekilleri ranta el kaldırmıştır." diye konuştu. Bir soru üzerine Sarı, torba yasada Anayasa'ya aykırı çok hüküm bulunduğunu hatırlattı. Bu düzenlemenin de kişiye özel düzenleme olduğu için Anayasa'ya, yasaya aykırı olduğunu belirten Sarı, Cumhurbaşkanı onayı sonrası değerlendirip Anayasa'ya aykırılık sebebiyle iptal seçeneğini gündeme getireceklerini ifade etti.

    "AĞAOĞLU, AKP'NİN YANDIŞ FİRMASI..."

    Ağaoğlu'nun AK Parti'nin yandaş firması olduğu, finanse edilmesinde ciddi bir şekilde rol aldığının açık olduğunu vurgulayan Sarı, siyasal projelerin finansa edildiğini belirtti. Yolsuzluk fezlekelerinin randevulu şekilde görülmesiyle ilgili ise Sarı, AK Parti'nin bu süreci yavaşlatmak için çalışacağına dikkat çekti.

    Süreç üzerinden yaklaşık 10 ay geçtiğini ve fezlekelerin içini görmediklerini anlatan Sarı, randevu kararının kendisi için sürpriz olmadığını söyledi. Önümüzdeki dönem trajikomik uygulamaları göreceklerini belirten Sarı, fezlekenin içeriği ve sıhhatiyle ilgili bütün hukuki süreçleri takibi sürdüreceklerini kaydetti.

    AK Parti döneminde 'yasalar mümkün olduğu kadar tartışılmadan, kamuoyu bilgisinden kaçırılarak, kaba kuvvet ve fiziksel güç kullanılarak' yasa yapma tekniği uygulandığını dile getiren Sarı, hakim ve savcılara yönelik zam konusundaki bir soruya ise "Açık bir şekilde rüşvet olduğu ortadadır. Seçimlerde pozisyon alma şeklidir. Ahlaki, hukuki ve etik değil. Neresinden tutarsanız tutun sorunludur." karşılığını verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.