Chp'li Koç: Başbakan Ucu Kendine Dokununca Polisleri Bir Gecede Hain İlan Etti

Chp'li Koç: Başbakan Ucu Kendine Dokununca Polisleri Bir Gecede Hain İlan Etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Gezi Parkı'nda; 'polisimiz destan yazdı, hukuk kuralları içinde davrandı' diyen Başbakan'ın, ucu kendine dokununca, kahraman polisleri bir gecede hain ilan ettiğini savundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Gezi Parkı'nda; 'polisimiz destan yazdı, hukuk kuralları içinde davrandı' diyen Başbakan'ın, ucu kendine dokununca, kahraman polisleri bir gecede hain ilan ettiğini savundu.

Haluk Koç, CHP MYK'sının ardından basın toplantısı yaptı.

Toplantıda ‘Yolsuzluk Operasyonu’ ardından yaşanan tasfiyelerle ilgili konuşan Haluk Koç, sadece Ankara’da 600 polis amirinin görevden alındığını bildirerek, bunun sivil bir darbe olduğunu kaydetti. Haluk Koç, “Bu korkunun sebebi nedir? Bu bir sivil darbe değil de, nedir? Darbelerle hesaplaştığını söyleyen, ucuz kahramanlık yapan Başbakan'a söylüyoruz. Hangi dönemde, bunlar yaşandı. Darbe dönemlerinde bile, bu kadar çalışan, bir gecede görevlerinden alınmadı. Gezi Parkı'nda 'sorumlu olan polisleri görevinden alın' dediğimizde 'polisimiz destan yazdı, hukuk kuralları içinde davrandı' diyen Başbakan ne oldu, ne deyişti. Ucu kendine dokununca, kahraman polisleri bir gecede hain ilan etti. Paralel devlet bahanelerini, artık kimse yutmaz, bu mızrak bu çuvala sığmıyor. Yolsuzlukları örtmeye çalışan, mıntıka temizliğidir. Babaları temizlik yapıyor, oğulları hortumluyor” diye konuştu.

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in konuşmalarına atıf yapan CHP sözcüsü, “Sayın Çelik’in işi zor. Bu kadar yolsuzluğun, pisliğin ortasında hala bir şeyleri savunur gibi konuşmak, zor olsa gerek. Şu an Sayın Çelik’in yükü çok ağır ama bu ağırlığı muhalefet partisi Genel Başkanı'na sataşarak gideremez.” dedi.

17 Aralık operasyonu sonrasında Başbakan Erdoğan’ın meydanlarda ‘İstiklal Mücadelesi’ söylemine atıf yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, “Aslında bu bir istiklal mücadelesi değil, operasyonun oğluna, sonunda kendine dokunacağını bildiği için mücadele veriyor. Ben Samsunluyum. İstiklal Mücadelesi'ni Atatürk başlattı ama o ‘Ya istiklal ya ölüm ‘diye başlattı ya sen, ‘Ya istiklal ya oğlum’ diyorsun utanmadan. Sen bugün kalkmış neyin istiklal mücadelesinden bahsediyorsun. Hayret etmemek elde değil. Senin mücadelen, koltuğun ve oğlun Bilal Erdoğan’ı nasıl kurtarırım, onun derdindesin.” diye konuştu.

Hükümetin, Ergenekon, Balyoz davalarını tekrar gündeme taşıyarak yolsuzluk operasyonunu kapatmaya çalıştığını savunan Koç, “Gündemi saptırmak için yaptığınızı biliyoruz. Timsah gözyaşlarına, kimse kanmaz artık. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda, ortaya dökülen kirli dosyalarınız, daha açılmamış o kadar dosyanız var. Ergenekon ve Balyoz ile, bu pisliği ortadan kaldırınız, diyorsanız yanılırsınız. Bununla ilgili, daha önce yasa teklifi verdik, şimdi toplu günah çıkarma seansları başladı. Uyuyan TSK'da, yeni uyanarak gündeme taşıdı. Günaydın Sayın Özel. Sana da geleceğim, sana da birkaç sözüm var.” ifadelerini kullandı.

DEVLETİN KURUMLARI ARASINDAKİ BU ÇATIŞMA DEVLET KRİZİDİR

Devlet kurumları arasındaki yaşanan çatışmayı devlet krizi olarak nitelendiren Haluk Koç,” Sayın Cumhurbaşkanı, devletin kurumları arasındaki ahenkten sorumlusunuz. 3 gazete karşısına çıktınız, 'ben ne yapabilirim ki' dediniz. Sayın Cumhurbaşkanı, hiçbir şey yapamıyorsanız o koltukta oturmayın. Sizin göreviniz, sadece iktidarın ayıplarını örtmek midir? Devletin başı olarak, kurumlar arasındaki çatışmayı gidermek göreviniz değil mi? Çatıştığı söylenen gruplar arasında, ara buluculuk yapıyorsunuz, mektuplar gidip geliyor. Sizin göreviniz, postacılık değildir. Devlet Denetleme Kurulu'nu da devreye sokarak, yolsuzlukların hesabını sormaktır. Ben ne yapabilirim ki, bu basit cümle Cumhurbaşkanı'nın makamına yakışmamaktadır.” diye konuştu.

İSTANBUL’DA HDP VE CHP ARASINDA İTTİFAK YOK

Basın toplantısı ardından yerel seçimlerde HDP ile ittifak sorusunu üzerine konuşan Haluk Koç, “İstanbul ‘da HDP ile ittifak yok.. Tamamen nezaket ziyaretidir. Yeni kurulmuş bir parti sonuçta. Bu konuda da malzeme arayanlara, bir kez daha söylüyorum. CHP her yerde kendi adayları ve ilkelerle seçime girecektir” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.