CHP'li Kart: Erdoğan kendi akil adamlarını kuracak

CHP'li Kart: Erdoğan kendi akil adamlarını kuracak

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamaları ve çözüm sürecini değerlendirdi

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamaları ve çözüm sürecini, “Orada acaba gerçekten barışın tesisine yönelik kalıcı, ciddi bir çalışma mı yapılıyor, yoksa barış vaadi görüntüsü altında, ‘Hitlere doğru başkan’ girişiminin çalışmaları mı var?” sözleriyle değerlendirdi.

Kart, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 10 Mart 2013 tarihinde yapılan Komiser Yardımcılığı Sınavına değindi. Artık ÖSYM, KPSS, TUS, Yargıçlık sınavlarıyla Emniyet odaklı Komiser Yardımcılığı sınavlarında nüfuz suiistimallerinin ötesinde, soruların belli gruplara servis edildiğini savunan Kart, sınav sonuçlarını açıklanacağı 8 Nisan’a kadar yeni bulguların ortaya çıkacağının anlaşıldığını söyledi. Kart, “Bu sebeple iyi niyetli olduğuna inanmak istediğimiz İçişleri Bakanını uyarıyoruz; sınav sürecini denetle, paksızlıkların, yasa dışı müdahalelerin yapılmasını engelle, yapılmış olan haksızlıkları ortaya çıkar ve Emniyet çalışanlarına güven ver. Tüm emniyet çalışanlarının bakanı olduğunu göster, Kimsenin adamı olmadığını göster” dedi.

Gazetecilerin Diyarbakır’daki Nevruz kutlamaları ve Öcalan’ın mesajının okunması ile ilgili sorularını da cevaplandıran Kart, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının mutlak çoğunluğunun barışı istediğini ve bunun aksinin düşünülemeyeceğini belirtti. Kart, “Sorun şu; orada acaba gerçekten barışın tesisine yönelik kalıcı, ciddi bir çalışma mı yapılıyor, orada Doğu’daki Güneydoğu’daki insanlarımızın o özlemlerini, beklentilerini tatmin edecek adil, kalıcı demokratik yapıyı inşa edecek bir arayış mı var; yoksa o insanların ve Türkiye’nin beklentilerini bir kez daha hayal kırıklığına uğratacak barış vaadi görüntüsü altında, -tırnak içinde söylüyorum- Hitlere doğru başkan’ girişiminin çalışmaları mı var? Olaylı bu boyutuyla görmek gerekiyor. Bu boyutuyla ihtiyatlı iyimserlik içinde takip ediyorum. Ama açıkçası Başbakanın demokrasi anlayışındaki sakatlık nedeniyle, öngörüsüzlük sebebiyle, o kifayetsiz ve muhteris yönetim anlayışı nedeniyle bu anlamda umutlu ve iyimser olmadığımı da ifade ediyorum. Çünkü bunu Anayasa Uzlaşma Komisyonunda da görüyoruz” değerlendirmesini yaptı.

“AKİL ADAMLAR, TÜM TOPLUM KATMANLARINI TEMSİL ETMELİ”

Akil adamlar grubu oluşturulmasına ilişkin tartışmalara da değinen Kart, bunun CHP’nin daha önce getirdiği bir öneri olduğunu hatırlattı. Akil adamlar grubunun tüm toplum katmanlarını temsil edecek bir yapıda oluşması gerektiğini belirten Kart, “Yeni burada amaç neydi? Devletin doğrudan örgütle muhatap olması, ileride örgütün meşruiyet kazanmasını getirebilecektir; işte uluslararası hukukta böyle bir sonuca yol açmamak için, bunu resmi olmayan kesimlerin götürmesi amaçlanıyordu bu öneriyle. Ama Recep Tayyip Erdoğan, pek çok olayda olduğu gibi burada da kaygımız odur ki, kendi akil adamlarını kuracak. Böyle bir yapıdan da Türkiye’yi kucaklayan bir anlayışın ortaya çıkmasın bekleyemezsiniz. Yine tamamen kendi yörüngesinde, kendi inisiyatifinde kendi yönetim anlayışının tezahürünü sağlayacak şekli, görünür bir yapıyı oluşturacak, bu anlaşılıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.