Chp'li Kaleli: Din Görevlilerinin İzinleri Seçime Kadar Neden Yasaklandı?

Chp'li Kaleli: Din Görevlilerinin İzinleri Seçime Kadar Neden Yasaklandı?

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Sena Kaleli, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler tarafından cevaplanması talebiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın din görevlilerinin seçimlere kadar izin yapmal.

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Sena Kaleli, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler tarafından cevaplanması talebiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın din görevlilerinin seçimlere kadar izin yapmalarının yasaklamasının sebeplerini sordu. Kaleli, "Yerel seçimlerde din görevlilerine izin neden yasaklandı?" dedi.

    CHP Bursa Milletvekili ve PM Üyesi Sena Kaleli, yaklaşmakta olan yerel seçimler öncesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 17 Aralık tarihinde yayınlanan genelgeyle, 'Zorunlu haller ve haftalık izinler dışında din görevlilerinin izinlerini 31 Mart 2014 tarihine kadar' dondurulma kararını eleştirerek 200 bine yakın personeli mağdur ettiğini öne sürerek TBMM’ye soru önergesi verdi. Kaleli, izin yasağının sebebini sorarak, 200 bine yakın personeli mağdur eden bu genelgeyi Meclis’e taşıdı. Kaleli’nin din görevlilerine izin yasağı getirilmesiyle ilgili hazırlanan genelgeye yönelik TBMM’ye sunduğu soru önergesinde şu ifadeler yer alıyor: "Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 17 Aralık’ta yayınlamış olduğu din görevlilerinin 31 Mart’a kadar izinlerini kaldıran genelgesinin gerekçesi nedir? Hükümetiniz, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bu genelge doğrultusunda telkin ve tavsiyede bulunmuş mudur? Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı din görevlilerine 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde bir görev verilmiş midir? Seçimlerde din görevlileri için resmi bir görev düşünülmekte midir? Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çalışma yönergesinde 'Seçim dönemlerinde personelin izin kullanmasına yönelik bir yasak olmamasına' rağmen çalışma barışını ve huzurunu bozan, 200 bine yakın personeli mağdur eden bu genelge, hangi zorunluluk gereği yayınlanmıştır? Seçim yasakları açısından Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı din görevlilerine yasal hakkı olan izni kullandırmamanın hukuki izahı var mıdır? İzin hakkının yasaklanması ya da kullandırılmaması anayasaya aykırı değil midir?" CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum