Chp'li İnce: Türkiye, Terörü Destekleyen Ülke İddiasıyla Karşı Karşıya

Chp'li İnce: Türkiye, Terörü Destekleyen Ülke İddiasıyla Karşı Karşıya

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Türkiye’yi, terörü destekleyen ülkeler listesine sokma noktasına gelindiğini belirterek, "Suriye’yi değil Türkiye’yi değiştirdiniz.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Türkiye’yi, terörü destekleyen ülkeler listesine sokma noktasına gelindiğini belirterek, "Suriye’yi değil Türkiye’yi değiştirdiniz. Türkiye’yi, terörü destekleyen bir ülke iddiasıyla karşı karşıya bıraktınız." dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Muharrem İnce, dün Adana'da jandarma tarafından durdurulan ve Suriye'ye silah taşıdığı iddia edilen TIR'ları değerlendirdi. AK Parti ve hükümet yetkililerinin açıklamalarının, var olan sorunun boyutlarını, olası sonuçlarını anlamaktan uzak, sorumsuz ve tehlikeli olduğunu belirten İnce; çünkü bu olayın ve daha önceki olayların Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin, MİT aracılığıyla Suriye'deki terör örgütlerine silah taşıdığı iddialarını güçlendirdiğini ifade etti.

Bu olayların, Türkiye’yi, uluslararası alanda terörü destekleyen bir ülke konumuna getireceğine dikkat çeken İnce, ana muhalefet partisi olarak uzun zamandır bu konuda hükümeti uyarmalarına rağmen, gerekli adımların atılmadığını gördüklerini kaydetti. Türkiye'nin, uluslararası alanda terörü destekleyen, Suriye’de akıtılan kanda taraf olan bir ülke imajı oluştuğunu savunan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, şöyle devam etti:

"Bu TIR'ları, yasal olmayan biçimde Suriye’ye kadar götürebilirsiniz. Ama bu TIR'ların yolculuğu orada bitmez. Bu, hükümeti ve birçok kamu yöneticisini de savaş suçlusu olarak Lahey Adalet Divanı'na taşır. Böylesi bir durumda yargılanan sadece bu kişiler olmayacaktır, yargılanan Türkiye Cumhuriyeti Devleti olacaktır. Biz bu hükümetin Türkiye’de yaptıkları yolsuzluklardan mutlaka Yüce Divan’da hesap vereceğini, yargılanacağını biliyoruz. Ancak Lahey Adalet Divanı'nda yargılanma, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği açısından onarılamaz bir tarihsel ayıp olacaktır."

Suriye konusunda hükümeti sürekli uyardıklarını hatırlatan İnce, "Reyhanlı'da yurttaşlarımız ölürken, istihbarat teşkilatı ne iş yapıyordu? Kamyonculuk, taşımacılık mı yapıyordu? 8 Kasım 2013 tarihinde Adana’da bomba yüklü araç yakalandı, sorgulamadınız. Bu bombalar nereden geliyor, nereye gidiyor, bu bombalar kimin sorgulamadınız, kamuoyuna açıklama yapmadınız. 10 Mart 2010 tarihinde Ankara'da bomba yüklü kamyon paniği haberlerini okuduk, izledik. TRT canlı yayına bağlandı. TSK'nın kamyonundan polise gösterilen belgelere itibar etmediniz, kamyonu emniyete götürdünüz. Şimdi ise TIR'ları aratmıyorsunuz. İnsani yardımı aratmamanın gerekçesi nedir? Aratmadığınıza göre demek ki bu TIR'ların silah taşıdığı iddiası doğrudur." diye konuştu.

Konuya ilişkin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in açıklamalarını da eleştiren İnce, "Eğer bu malzemeler Hocaoğlu mini marketin malları ise Van çay bayisinin çayları ise bir giyim mağazasının kravatları ise elbette kimseyi ilgilendirmez, sadece Hüseyin Çelik'i ilgilendirir. Ama bizim vergilerimizle El Kaide’ye, Nusra’ya, Özgür Suriye Ordusu'na silah gönderiyorsanız, Başbakan’ın ifadesi, itirafıyla lojistik destek veriyorsanız, Türkiye’nin başını belaya sokmayın dediğimiz halde, ülkemizin başını belaya sokuyorsanız bizi, hepimizi o TIR'lar ve TIR'lardaki malzeme ilgilendirir." ifadelerini kullandı.

Resmi belgelere göre, Suriye’ye, Türkiye'nin 47 ton silah sattığını ileri süren İnce, şunları ifade etti: "Bu bilgiler karşısında, herkesin aklıyla alay eder gibi onlar spor silahı açıklamasında bulunulduğunu kaydetti. Türkiye'yi, terörü destekleyen ülkeler listesine sokma noktasına gelindi. Bunun sorumlusu siz olacaksınız ama bunun faturasını Türkiye Cumhuriyeti ödeyecek. Son olarak; Suriye’de rejimi ve yönetimi değiştirmek için yola çıktınız, 3 saatte Şam’a gidecektiniz, Emevi Camii'nde namaz kılacaktınız. Ama siz Suriye’yi değil, Türkiye’yi değiştirdiniz. Türkiye’yi, terörü destekleyen bir ülke iddiasıyla karşı karşıya bıraktınız. Türkiye’nin barış ve medeniyetler kenti olan Hatay’ı, savaşın ve mezhep çatışmalarının üssü haline getirdiniz. Türkiye’yi, terör saldırısında ölen şehitlerini mezhebine göre ayıran bir ülke haline getirdiniz. Suriye sınırında komşularımızı değiştirdiniz. Devlet kurumlarını birbiri ile çatışır hale getirdiniz. Türkiye’yi uluslararası istihbarat örgütlerinin ajandalarının başına yerleştirdiniz. Aklınızı başınıza alınız ve gerçekleri gizlemeyin. Çünkü gerçek, öyle ya da böyle mutlaka ortaya çıkar. Geriye sizin yalanlarınız, ellerinizdeki kan kalır."




CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.