CHP'li Güler: Atatürk de benim gibi düşünürdü

CHP'li Güler: Atatürk de benim gibi düşünürdü

'Türkler ve Kürtler eşdeğer gösterilemez' sözleriyle tepkilerin hedefi haline gelen CHP'li Güler'den Atatürklü savunma..

Meclis'teki konuşmasında söylediği, "Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit değil" sözleriyle CHP 'yi sarsan İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler kendisine güçlü bir referans gösterdi. Radikal Gazetesi'nden Ömer Şahin'e konuşan Güler, 'ırkçı'lık eleştirisine uğradığı görüşlerinin 'Atatürk'ün görüşleriyle aynı' olduğunu iddia etti: "Benim sözlerim Atatürk'ün ulus tanımının aynısı. Türk adını taşıyan etnik bir grup gösteremezsiniz. Türkmen, Yörük vardır. Kürt, Türk'ün değil Türkmen'in karşılığıdır."

AK PARTİ'DEN DESTEK ZİYARETİNE GELDİLER

Sözleri partide istifalara yol açan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da dolaylı yoldan uyardığı Güler geri adım atma niyetinde değil. Meclis'te neşeli tavırlarıyla dikkat çeken Güler, CHP tabanından tepki aldığı iddialarını yalanlarken MHP 'lilerin yanı sıra AK Parti'den de kendisine destek ziyaretleri yapıldığını öne sürdü.

EVET ULUSALCIYIM

Güler, sorularımıza şöyle yanıt verdi:
- 'Ulusalcı' mısınız?
Evet, ulusalcıyım.
- Konuşmanız planlı mıydı?
Ben bu görüşleri yeni söylemiyorum ki. 20-30 yıldır dile getiriyorum. O sözlerim anlık değildi. Teori ve yaklaşımdan söz ediyorum.
- Üniversite kürsüsünden de söylediniz mi bu sözleri?
Tabii ki. Milletvekili seçilmeden önce de Türkiye'nin birçok yerinde konferanslar verdim. "Türkiye Nereye Gidiyor?" konferanslarında bunları söyledim.

HAYATIMDA KEŞKE DEDİĞİM BİR ŞEY YAPMADIM

- Pişman mısınız? 'Keşke' o sözleri söylemeseydim diyor musunuz?
-Hayır. Hayatımda 'keşke' diyecek bir şey yapmadım.
- CHP'de istifalar oldu. Tabandan çok tepki aldınız mı?
Hayır. Aksine, CHP tabanından yaygın destek alıyorum. Hatta AKP 'lilerden çok sayıda tebrik aldım. Odama kadar gelenler oldu
- Milletvekilleri mi geldi?
Kim olduklarını söylemeyeceğim. Söyledikleri şuydu: "Bize var olduğumuzu hissettirdiniz."

ATATÜRK DE BENİM GİBİ DÜŞÜNÜRDÜ

- Sözleriniz Atatürk'ün 'Ulus' tanımına uyuyor mu?
Benim sözlerim Atatürk'ün ulus tanımının aynısı. Türk adını taşıyan bir etnik grup göremezsiniz. Etnik olarak Türkmen, Yörük vardır. Kürt dediğiniz zaman bunun karşılığı Türk değil Türkmen olabilir...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.