Chp'li Gök'ten Gökçek'e Hodri Meydan: Gel Bu Sudan İç

Chp'li Gök'ten Gökçek'e Hodri Meydan: Gel Bu Sudan İç

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in suların temiz olduğuna yönelik açıklamalarına Meclis'te cevap verdi. Şehrin değişik yerlerinden aldığı suları basın mensuplarına gösteren Gök,...

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in suların temiz olduğuna yönelik açıklamalarına Meclis'te cevap verdi. Şehrin değişik yerlerinden aldığı suları basın mensuplarına gösteren Gök, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i bu sulardan içmeye davet etti ve 'hodri meydan' dedi.

    Gökçek'in açıklamalarını eleştiren Gök, musluk sularından ağır kokuların geldiği yönünde şikayetler olduğunu hatırlattı. "Bu ağır kokular nereden gelmektedir? Evler oturulamaz durumdadır." diyen Gök, Gökçek'in açıkladığı su raporlarının Temmuz ayına ait olduğunu, Ağustos ayı su raporlarının açıklanmasını istedi.

    Büyükşehir belediyesinin açıklamalarının halkı rahatlatmayacağını dile getiren Gök, bu açıklamayı başka kurumları yapması gerektiğini söyledi. "Bu tartışma burada bitmez, bitmesini istiyoruz ama bitmez." diyen Gök, salgın hastalık olan ishal ile boğuşur hale gelindiğini ifade etti.

    Sinir sistemi hastalıkları, çocuklarda hafıza hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa yol açabileceğine dikkat çeken Gök, Sağlık Bakanlığı ve Büyükşehire seslenerek demogoji yapılmamasını istedi. "Melih Gökçek bir bardak içsin ben burdaki suların hepsini içerim. Bir bardaktan bir şey olmaz diyorsa yine içsin. Beni hastalığa mahkum etmek istiyorsa da ben buna razıyım." diyen Gök, "Demogoji ile halk sağlığını tehdit edemezsin sayın Gökçek." ifadelerini kullandı.

    İlgilileri sorumlu davranmaya çağıran Gök, kirli suya temiz demenin sorumluluk duygusuyla bağdaşmadığını vurguladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.