Chp'li Başkan'dan Meclis Üyelerine Hes İhracı

Chp'li Başkan'dan Meclis Üyelerine Hes İhracı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli İl Teşkilatı, kendilerine danışmadan regülatör ve HES projesi imar planını oy çokluğuyla onay veren İl Genel Meclis üyelerini önce kınadı sonra ihracını istedi. Tunceli İl Genel Meclisi, geçtiğimiz...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli İl Teşkilatı, kendilerine danışmadan regülatör ve HES projesi imar planını oy çokluğuyla onay veren İl Genel Meclis üyelerini önce kınadı sonra ihracını istedi.

Tunceli İl Genel Meclisi, geçtiğimiz günlerde Pülümür ilçesi Doğanpınar köyünde yapılmak istenen Armağan HES Projesi'nin imar planı oylaması için bir araya geldi. İlk toplantıda Armağan Regülatörü ve HES projesinin imar planı onayı başvurusu İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yerlikaya’nın bulunduğu 10 CHP’li İl Genel Meclis üyesi tarafından reddedildi. Ancak İl Genel Meclis üyeleri tarafından reddedilen gerekçeler Tunceli Valisi tarafından yeterli bulunmayınca yeniden toplanan Meclis üyeleri, 2 üyenin karşı çıkmasına rağmen bu kez imar planı onayı başvurusunu oy çokluğu ile kabul etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Yerlikaya ve 7 üyenin imar planının kendilerine danışmadan onaylamasına tepki gösteren CHP Tunceli İl Teşkilatı, olayda sorumluların ihraç edilmesi için gerekli işlemleri başlattı.

CHP İL BAŞKANI BOZKURT, ONAY VERENLERİ KINADI

HES ve maden projelerine karşı CHP olarak karşı durduklarını ve partilerin bu yönde kararların olmasına rağmen imar planın onaylanmasına tepki gösteren CHP Tunceli İl Başkanı Kemal Bozkurt, yazılı bir açıklama yaparak regülatör ve HES projesine onay veren İl Genel Meclis üyelerini sert bir dille kınadı.

CHP Tunceli İl Başkanı Kemal Bozkurt’un o açıklaması şöyle: "08 Ağustos 2014 tarihinde Pülümür ilçesi Doğanpınar köyünde yapılmak istenen Armağan HES için İl Genel Meclisi toplantısında yapılan oylamada HES’ in yapımına onay yönünde oy kullanan CHP İl Genel Meclis üyelerini kınıyor, parti olarak asla HES ve baraj yapımına onay vermeyeceğimizi parti görüşlerine ters düşen kişilerle ilgili gerekli işlemlerin yapılacağını kamuoyuna saygıyla arz ediyoruz." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.