CHP'den Diyarbakır'daki kutlamaya bayraklı tepki

CHP'den Diyarbakır'daki kutlamaya bayraklı tepki

CHP'den Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağı olmamasına bayraklı tepki geldi.

CHP, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağı olmamasına tepkisini, genel merkez binasına astığı dev Türk bayrağıyla gösterdi.

"NEDEN TÜRK BAYRAĞI YOK" TEPKİSİ

Yüzbinlerce kişinin katıldığı kutlamaların önemini artıran ise İmralı'dan gelen mesajın okunacak olmasıydı. Öte yandan miting alanında Türk bayrağının bulunmaması eleştiri konusu olmuştu. Başbakan Erdoğan "Keşke Türk bayrakları da olsaydı" derken, İç İşleri Bakanı Güler de "Türk bayrağı olmamasını nefretle kınıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

MHP'li milletvekilleri ise tepki olarak Meclis Genel Kurulu'na Türk bayrakları ile geldi. Devlet Bahçeli, "Türk bayrağının olmadığı kutlama kardeşlik, birlik mesajını içermez" diye konuştu.

CHP'TEN BAYRAKLI TEPKİ

CHP kanadından ise Nevruz'da Öcalan'ın mesajlarına yönelik Gürsel Tekin'in açıklamasının dışında bir açıklama gelmezken, bayrak konusunda ise sessizlik sürüyor. CHP'den, Diyarbakır'daki kutlamalarda Türk bayrağı olmamasıyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili değerlendirme yapmayan Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun partililere 'gazete ve televizyonlara demeç vermeyin' çağrısı yaptığı öğrenildi. Ana muhalefet partisi tepkisini genel merkez binasına dev bir Türk bayrağı asarak gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.