Chp Ve Dbp’den Bahçeli’ye Dersim Tepkisi

Chp Ve Dbp’den Bahçeli’ye Dersim Tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Dersim’le ilgili yaptığı açıklamalarına karşı Tunceli’de tepkiler devam ediyor. CHP ve DBP İl Başkanlıkları düzenledikleri basın açıklaması ile Bahçeli’nin söylemlerini...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Dersim’le ilgili yaptığı açıklamalarına karşı Tunceli’de tepkiler devam ediyor. CHP ve DBP İl Başkanlıkları düzenledikleri basın açıklaması ile Bahçeli’nin söylemlerini protesto etti.

Bahçeli’nin sözleri nedeniyle CHP ve DBP Tunceli İl Örgütleri sırasıyla Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Seyit Rıza Parkı'nda bir araya gelen CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin ve partiler Bahçeli’nin Dersim’e yönelik kullandığı ve 'ayrımcı ve vicdan uzak' olarak niteledikleri açıklamalarını tanımadıklarını söyledi. Zeytin açıklamasını şöyle sürdürdü: “Türkiye İşçi Partili gençlerin boğulup, bıçaklanıp, kurşunlanarak katledilmesini meşru müdafaa olarak niteleyen Sayın Bahçeli, Dersim’le ilgili şiddet, savunma, alçaklık, vicdansızlık ve zulüm kavramlarının tanımında ayrılıyoruz.” dedi.

Bahçeli’nin sözlerinde vicdan, hukuk, insanlık ve merhamet kavramlarının yere düştüğünü söyleyen Zeytin, 1938 Dersim katliamını yargılayıp 1923’ün şanlı cumhuriyetini mahkum etmenin peşinde olmayız” dedi. Zeytin, “Biz Dersimliler 1938’i yargılayıp 1923’ü mahkum etmenin; 1938 Dersim katliamını yargılayıp 1923’ün şanlı cumhuriyetini mahkum etmenin peşinde olmayız. Özgürlük için can verirken arkalarında şerefleriyle damgalanmış tertemiz bir hava bırakmış şehitlerimizi incitmeyiz. Emperyalizme karşı bağımsızlık meşalesini taşımış ve uğrunda ölmüş askerler. İnanmış bir askerin önderliğinde ve onunla birlikte Anadolu toprağında sonsuza dek gözden kaybolmuş askerler. Payımıza düşen çoğu zaman zulüm olsa da bu ülkenin şanıyla gururluyuz ve onun bir parçasıyız.” şeklinde konuştu.

CHP’nin ardından Seyit Rıza Meydanı’nda açıklama yapan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Ergin Doğru, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP’yi sert bir dille eleştirdi. MHP Lideri Bahçeli’ye yönelik sert ifadeler kullanan Doğru, “Dersim 38, Dersimlilerin de ezilenlerin de vicdanı olan herkesin de onurudur. Kerbela nasıl ki yolumuzsa 38 de onurumuzdur. Kerbela’yla 38’i birbirinden ayırmaya çalışan bu akıl fukarası zihniyetler iyi bilmelidir ki Dersim 38’i gerçekleştiren zihniyetleri biz iyi biliyoruz. İyi bildiğimiz bu zihniyet sahiplerinin bize hakaret etmesini de asla kabul etmeyeceğiz” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.