CHP Konya milletvekili adayından önemli açıklama

CHP Konya milletvekili adayından önemli açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Adayı Şerife Tunç, “Kadın ve emeğin sesi olmak için aday oldum” dedi.

Milletvekili Adayı Tunç, adaylık süreci ile ilgili olarak, “Ülkemizin içine sürüklendiği yönetimsel sorunları, özel olarak da laik, demokratik bilimsel eşitlikçi bir eğitim için, eğitim emekçilerinin emek ve özgürlük mücadelelerinde aktivist olarak yer aldım.

İnsan hakları ve kadın, çocuk hakları, dezavantajlı grupların hakları hep gündemimde oldu. Bu alanda mücadele eden Eşitlik İçin Kadın Platformu (Eşik) gönüllüsü olarak mücadeleye omuz verdim. Partimizin Selçuklu ilçe yönetiminde iki dönem, İl Kadın Kolları Başkanı olarak iki dönem çalıştım” dedi.

Laik, demokratik, sosyal hukuk devleti inşasında katkı sunmak için çalışacağını ifade eden Tunç, “Bu öyle bir öykü olmalı ki, çocuk istismarlarına, kadınların cins kırımına, emek sömürüsüne, doğanın talanına, hayatı yeniden üreten Kadın direnişlerinde en önde olanların öyküsü olmalı. Bu öyle bir öykü olmalı ki sokaklarında özgürce dolaşabildiğimiz, huzur içinde sevgiyle yasayabildiğimiz bir ülke öyküsü olmalı. Bu bağlamda biz kadınlar el ele, omuz omuza, yan yana olduğumuzda dayanışmanın en büyüğünü oluşturanlarız. En son ülkemizde yaşanan büyük deprem felaketinde kadın dayanışmasının en güzelini yaşadık. Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kadın haklarında açtığı yoldan yürüyerek, var olan haklarımızı daha ileriye taşımak için aday oldum” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.