Chp, İstanbul'da Seçim İçin 28 Bin Kişi Görevlendirdi

Chp, İstanbul'da Seçim İçin 28 Bin Kişi Görevlendirdi

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Pazar günü gerçekleştirilecek cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda İstanbul’da bulunan 25 bin 886 sandık için yaklaşık 28 bin kişinin görevlendirildiğini açıkladı.İl başkanlığından yapılan yazılı...

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Pazar günü gerçekleştirilecek cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda İstanbul’da bulunan 25 bin 886 sandık için yaklaşık 28 bin kişinin görevlendirildiğini açıkladı.

İl başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Ayrıca seçim günü İstanbul’da bin 700’den fazla okulda görev yapacak bilişim gönüllüleri sandık sonuçlarını sisteme giriş yapacak ve seçim sonuçları CHP İstanbul İl Merkezi’nden anbean takip edilebilecek. Oy kullanma işlemlerinin başlamasının ardından vatandaşların sandıklarda yaşanabilecek sorunları İstanbul İl Merkezi’nde kurulan çağrı merkezini arayarak bildirmeleri de mümkün. Seçim günü, CHP İstanbul İl Merkezi’nde kurulan çağrı merkezinde 20’den fazla gönüllü görev yapacak. " denildi.

Açıklamada, "Öte yandan seçim günü sandıklar açılmaya başlandıktan sonra seçim sonuçları CHP İstanbul İl Merkezi’nden anbean takip edilebilecek. Seçim günü İstanbul’da bulunan bin 700’den fazla okulda görev yapacak bilişim gönüllüleri, sandık sonuçlarını sisteme giriş yaparak seçim sonuçlarının hızlı ve güvenli bir şekilde elde edilebilmesini sağlayacak. CHP İstanbul İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanacağı okulu ve sandığı henüz öğrenemeyen seçmenler için de bir sistem geliştirdi. Oy kullanacağı okulun adını, sandık ve sıra numarasını öğrenmek isteyen seçmenler, cep telefonlarının SMS bölümüne “Sandık” boşluk “TC Numarası” yazıp 3370’e göndererek nerede oy kullanacaklarını anında öğrenebilecek." ifadelerine yer verildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.