Chp Heyeti, Türkmen Kampında Alkışlarla Karşılandı

Chp Heyeti, Türkmen Kampında Alkışlarla Karşılandı

IŞİD saldırılarında kaçarak Irak’ın Kerkük şehrinde bulunan kamplara sığınan Türkmenlere yardım götüren CHP heyeti, alkışlarla karşılandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP milletvekilleri; Mehmet Halil Kaplan, Ramiz...

IŞİD saldırılarında kaçarak Irak’ın Kerkük şehrinde bulunan kamplara sığınan Türkmenlere yardım götüren CHP heyeti, alkışlarla karşılandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP milletvekilleri; Mehmet Halil Kaplan, Ramiz Topal, Sena Kaleli, Ahmet Toptaş, Ali Özgündüz ve Mevlüt Dudu ile CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan'dan oluşan heyet, Kerkük'ün güneyinde bulunan Leylan Kamp'ındaki Türkmen sığınmacıları ziyaret etti.

Kamptaki çocuklar, CHP heyetini alkışlarla ve “Yaşasın Türkiye” sloganları ile karşıladı. Çocuklarla tek tek ilgilenen CHP milletvekilleri daha sonra çadırlarda yaşayan aileleri ziyaret ederek sorunlarını dinlediler. Bir çadırda verilen yemeğe katılan CHP heyetine, Irak Türkmen Cephesi(ITC) Sözcüsü Ali Mehdi kamp ile ilgili bilgiler verdi.

Türkiye dışında kampa hiçbir yardımın gelmediğine dikkat çeken Sözcü Ali Mehdi, Irak hükümetinin kendilerine yardım etmediğine dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler dahil hiç kimsenin kendilerine burada ne yapıyorsunuz diye sormadığını söyleyen Mehdi,"Türkiye sağ olsun. Türkiye’nin yardımı ile bu çadırı kurduk. Burada 602 kişi kalıyor. 100’ü çocuk. Bunlarda eğitime muhtaç bunlar. 40’ı bebek. Burada 12 kişilik güvenlikçi ile güvenliğimizi kendimiz yapıyoruz. Türkmen hayırseverler de yardım gönderiyor. Gıdaları onlar karşılıyor.”

TÜRKMENLER İÇİN BİR KOMİSYON KURUN

Gücü ve silahı olanın Irak’ta sesinin duyulduğuna vurgu yapan Mehdi, “Sizden ricamız Türkiye’den İster MHP, ister CHP, ister AK Parti olsun bizi düşünün. Tüm partiler birleşerek bizi düşünün. Sizin aranızdaki sorunları bizi ilgilendirmiyor. Burada bir Türkmen varlığı var. Hep beraberce bu varlığı nasıl koruyacağınızı düşünün. AKP böyle yaptı. MHP böyle yaptı. CHP böyle yaptı, bu bize zarar verir. Ortak bir komisyon kurun. Biz Irak’taki Türkmenler için neler yapabiliriz. Nasıl daha iyi bir duruma getirebiliriz. Bölgemizde Kürtler de var birlikte nasıl yaşarız, onu düşünün. Beraber yaşama kültürünü lütfen bize öğretin. Türkiye’den başka kimse buraya yardım getirmedi ve gelmedi. Bu eksik veya az gelmiş, o tartışılır. Türkiye olarak bir bütün olun bize bir bütün olarak bakın. Burada çok insanın size ihtiyacı var”

TÜRKİYE’DE IŞİD’E DESEK VERENLER TÜRKMENLERE YAPILANLARI GÖRSÜNLER

Heyet adına konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Türkmenlerin yaşadığı dram ve mağduriyetti duyurmak için burada olduklarını belirtti.

Türkiye ve dünyanın dikkatini bölgeye çekmek istediklerini vurgulayan Ağbaba, “Burada gördüklerimizi Türkiye’ye götürüp anlatacağız. Türkmenler bu coğrafyada yok edilmek isteniyor. Türkmenler bizim kardeşimiz. Hiçbir siyasi ayırım yapılmadan size sahip çıkılması gerekiyor, bunun bilincindeyiz. IŞİD’ın yüzünden bu coğrafyada yaşayan insanlar acı çekiyor. Kürdü, Türkü, Ezidisi. CHP olarak tüm acı çeken insanların yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Bölgeye ilk gelen heyet bizi. Bu ilişkilerimizi sürdüreceğiz. Buradaki insanların asimile olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız.”

Ağbaba, “Türkiye’de burada Türkmenlerin yaşadığını görünce Türkiye’de yaşayan insanların IŞİDİ bir kez daha gözden geçirmesi gerekiyor. IŞİD’e sempati ve destek verenlerin burada yaşayan Türkmenlerin durumunu görmesi gerekiyor. Çoluk çocuk yurtlarından koparılmış" dedi.

CHP heyeti, İstanbul'daki CHP'li belediyelerin gönderdiği çadır, battaniye ve gıda maddelerinden oluşan 3 TIR'dan oluşan yardımları ihtiyaç sahiplerine teslim etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.