Chp Cezaevi İnceleme Ve İzleme Komisyonu: 62. Hükümette Hiçbir Yenilik Yok

Chp Cezaevi İnceleme Ve İzleme Komisyonu: 62. Hükümette Hiçbir Yenilik Yok

Cumhuriyet Halk Partisi Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmede, "61. hükümet ile 62. Hükümet arasındaki fark değişen bakanlar ile sınırlıdır. Erdoğan hamiliğinde kurulan yeni hükümetin programında Davutoğlu’nun...

Cumhuriyet Halk Partisi Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmede, "61. hükümet ile 62. Hükümet arasındaki fark değişen bakanlar ile sınırlıdır. Erdoğan hamiliğinde kurulan yeni hükümetin programında Davutoğlu’nun akademik makyajları dışında hiçbir yenilik bulunmamaktadır." denildi.

Komisyon üyeleri CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Erzincan Milletvekili Muharrem Işık yaptıkları yazılı açıklamayla, Davutoğlu’nun 62. hükümetin programını değerlendirdi. Yapılan açıklamada, 61. hükümet ile yeni hükümet arasında tek farkın bazı bakan değişiklikleri olduğu belirtildi. Yeni hükümet programında Davutoğlu’nun akademik makyajları dışında hiçbir yenilik bulunmadığı vurgulanan açıklamada, "Erdoğan’ın hamiliğinde kurulan sözde yeni hükümetin programı, parmak demokrasisinin üstün geldiği meclis aritmetiğinde güvenoyu beklerken 12 yıllık AKP iktidarı doğru değerlendirilmelidir." denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Davutoğlu’nun selefi Erdoğan’ın inşa ettiği rejimde; kızlı-erkekli aynı evde kalınmaz. 15 yaşında bir çocuğun cenazesi, terörist diye yuhalatılır. Gezi direnişinde onlarca çocuğumuzun gözünün çıkması ve ölmesi için yasal emir verilir. Reyhanlı’da 53 sünni vatandaşımız öldü denilir. Sosyal medyaya başbelası denir ve tek talimatla Twitter, Youtube kapatılır. Alevilerin katli için fetva veren Ebusuud övülür. Madımak katliamı sanıkları serbest bırakıldıklarında ‘hayırlı olsun” denir. Cemevine Cümbüş evi ve hatta terör yuvası benzetmesi yapılır. Eli kanlı İslam devleti örgütüne terör örgütü ifadesi kullanılmaz ama bu örgüte lojistik destek sunulabilir. Fatih’in torunuyuz denilir, Alo Fatih hattı ile gazetelere ayar verilir. Ayakkabı kutularında yetimin hakkı yürütülür, işadamı havuzu ile gazete satın alınır. Bir avuç kömür için bir ömür verenlere ‘güzel öldüler’ ifadesi kullanılır. Roboski’de yurttaşların üzerinde devletin uçağıyla bombalar yağdırılır. One Minute şovu ile göz boyanır, Kürecik Füze Kalkanı İsrail’e hediye edilir. ‘Bana Gürcü dediler, afedersin daha çirkin şeylerle Ermeni dediler’ ifadesi cumhurbaşkanı adayının ağzından dökülür."

Davutoğlu’nun kullandığı ‘restorasyon’ kelimesinin ülkedeki yıkımın kararlılıkla sürdürüleceğinin ilanı olduğunun altı çizilen açıklamada, "Restorasyon demek krallık rejimini tekrar geri getirmeye çalışmak demektir. Restorasyon demek ‘vatandaşlık’ statüsünden ‘kul olma’ statüsüne geri dönmek demektir. Farklı inançları olan insanları hatta Haham Başının torununu zorla imam hatip liselerine kaydettirmek demektir. 7 bin tane okul müdürünü iktidar yalakası olmadığı için görevden almak demektir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ‘Davutoğlu restorasyonunun’ CHP iktidarı ile son bulacağı kaydedildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.