Chp, Ak Partili Aslan'ın Kaydının Silinmesi İçin İstanbul Barosu'na Başvurdu

Chp, Ak Partili Aslan'ın Kaydının Silinmesi İçin İstanbul Barosu'na Başvurdu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan hakkında İstanbul Barosu'na şikayet dilekçesi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan hakkında İstanbul Barosu'na şikayet dilekçesi verdi. Dilekçesinde, Avukat Zeyid Aslan'ın İstanbul Barosu levhasından kaydının silinmesini talep etti.

Aslan'ın milletvekili seçildiği 12 Haziran 2011 tarihinden bugüne kadar avukatlık mesleğine yakışmayan, etik ve ahlaka aykırı hareket ve sözleriyle birçok defa kamuoyunda tepkiye neden olduğunu dile getiren Tanal, Meclis tutanaklarına yansıyan sözlerini aktardı.
Tutanakları delil olarak sunan Tanal, dilekçesinde, "Av. Zeyid Aslan'ın bu tavır ve hareketleri, Türkiye'nin hatta Avrupa'nın en saygın ve köklü meslek birliği olan İstanbul Barosu adına bir leke düşürmekte ve baromuzun itibarını da sarsmaktadır. 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 34. Maddesine göre; 'Avukatlar, yüklendikleri görevleri bu görevin kutsallığına yakışır bir şekilde özen, doğruluk ve onur içinde yerine getirmek ve avukatlık unvanının gerektirdiği saygı ve güvene uygun biçimde davranmak ve Türkiye Barolar Birliği'nce belirlenen meslek kurallarına uymakla yükümlüdürler.' Aynı zamanda Avukatlık Kanununun atıfta bulunduğu meslek kuralları madde 4'e göre; 'Avukat, mesleğin itibarını zedeleyecek her turlu tutum ve davranıştan kaçınmak zorundadır. Avukat, özel yaşantısında da buna özenmekle yükümlüdür. Meslek kurallarımıza ve Avukatlık Kanununa göre özel yaşantısında dahi meslek itibarını zedelememe yükümlülüğü olan Av. Zeyid Aslan bu yükümlülüğünü yerine getirmeyerek kamuoyu önünde avukatlık mesleği ile bağdaşmayan, tavır ve hareketleriyle meslek itibarımızı ve baromuzu itibarsızlaştırmaktadır. Tüm bu hususların İstanbul Barosu Başkanlığı olarak değerlendirilmesi ve Av. Zeyid Aslan'ın İstanbul Barosu levhasından kaydının silinmesini saygılarımla arz ederim." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.