Chiquita Muza Brezilyalılar Talip Oldu

Chiquita Muza Brezilyalılar Talip Oldu

Ünlü meyve üreticisi Amerika menşeli Chiquita firmasına Brezilyalı şirketler talip oldu. İrlandalı bir başka firma ile yarışa giren Brezilyalı Cutrale ve Safra Grubu, şirketi satın almak için 610 milyon dolar teklif verdi.Türkiye’de ve...

Ünlü meyve üreticisi Amerika menşeli Chiquita firmasına Brezilyalı şirketler talip oldu. İrlandalı bir başka firma ile yarışa giren Brezilyalı Cutrale ve Safra Grubu, şirketi satın almak için 610 milyon dolar teklif verdi.

Türkiye’de ve dünyada daha çok muz ile bilinen Chiquita markası ayrıca ananas, organik hazır salata ve meyveden yapılan atıştırmalık ürünlerin satışını yapıyor. Muz satışı, toplam aktivitelerinin yüzde 65’ini oluşturan firmanın geçtiğimiz yılki cirosu 3,1 milyar dolar civarında. 20 bin çalışanı bulunan şirketin merkezi ABD’nin Güney Karolina eyaletinde bulunuyor. Söz konusu satışın onaylanması durumunda şirketin merkezinin İrlanda veya Brezilya’ya taşınabileceği ifade ediliyor.

Brezilyalı şirketlerin teklifini değerlendireceklerini söyleyen Chiquita, ilerleyen günlerde kararını açıklayacaklarını ifade etti. Aldığı teklifler sonrası New York borsasındaki hisseleri yüzde 30 değer kazanan şirket, 70 ülkeye satış gerçekleştiriyor.

Chiquita’nın, İrlandalı Fyffes şirketi ile pazarlığı sürerken sürece dahil olan Brezilyalı Cutrale firması, dünya portakal suyu pazarının yüzde 40’ını elinde bulunduruyor. Şirketin hisselerini devralma konusunda ısrarlı olan Brezilyalı meyve üreticileri, 1863 yılında kurulan Chiquita markası altında dünya pazarına açılmayı hedefliyor. Söz konusu satışın gerçekleşmesi durumunda Chiquita, dünyanın en büyük meyve üreticilerinden birisi haline gelecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.