Cevap Karttan geldi

Cevap Karttan geldi

CHP Konya Milletveki Atilla Karttan, Bolu CHP Milletvekili Tanju Özcana tokat gibi cevap

Kart: Kim olursa olsun, çalışan Konyalı bürokratlara sahip çıkacağız. Dolayısıyla da Konyaspor’un emeklerinin heba edilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz

Kart: Spor Genel Müdürü’nün Karadeniz Bölgesinde ve bu arada Bolu’da mutad ve aleni olarak yapılan ziyaret ve görevler üzerinden spekülasyonlar üretilmesini anlamsız ve haksız değerlendirmeler niteliğinde gördüğümüzü bir kez daha ifade etmek gereğini duyuyoruz

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’la ilgili soru önergesi veren Bolu CHP Milletvekili Tanju Özcan’a, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’tan kırmızı kart. Konyaspor’a mağlup olmanın verdiği hezeyan ile 2-1’lik yenilginin faturasını maçın hakeminin üzerinden Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’a çıkarmaya çalışan, dolayısıyla da Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın cevaplaması istemiyle 9 soruluk bir önerge hazırlayan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’a tokat gibi cevap CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’tan geldi. Kart, yaptığı açıklamada hem Konyaspor’a hem de Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’a sahip çıkarak, Konyaspor’un da, Baykan’ın sahipsiz olmadığını vurguladı. CHP Konya Milletveki Atilla Kart’ın açıklaması şöyle:
“8 Nisan 2012 tarihinde Bolu Atatürk Stadyumunda Boluspor ile Konyaspor arasında oynanan ve Konyaspor’un 2-1 galibiyetiyle biten maçtan sonra, Konyaspor Camiasına yönelik olarak haksız söylem ve iddiaların gündemde tutulduğunu özentiyle görüyoruz.
Sporun, bu kapsamda futbolun öncelikle bölgeler arasında barış ve dostluk köprüsü olduğuna inanıyoruz. Süper Ligde haksızlığa uğrayan ve gerçek anlamda mağdur olan Konyaspor Camiası, Bank Asya 1. Liginde her türlü kısıtlama ve engellemelere rağmen olağanüstü bir özveriyle ve örnek bir mücadeleyi sürdürmektedir.  FİFA ve  transfer yasaklarına rağmen, Teknik Kadronun sorumluluk ve disiplini ile futbolcuların olağanüstü gayretleriyle bugün Konyaspor şampiyonluk potasına girmiş durumdadır. Konyaspor’un, emeklerinin heba edilmesine, Konyalı’nın haklarının gasp edilmesine, Konya üzerinden bölgesel politika ve hamaset yapılmasına elbette izin verilmeyecektir.
Konyaspor Camiasından tamamen bağımsız bir şekilde, tüm profesyonel kulüplerin ve bu arada Boluspor Kulübünün de onayı ve oybirliğiyle görevini üstün bir sorumluluk ve disiplin anlayışıyla sürdüren  Değerli bir Bürokrat üzerinden, bir futbol maçı mağlubiyetine gerekçe yaratılmaya çalışılmasını ve bunun üzerinden İl’ler arasında gerginlik yaratılmasını yadırgadığımızı ifade ediyorum.
Esasen Bolu Kamuoyunda sağduyu sahibi olan Yazarlar da,  bu duruma dikkati çekmişler, oynanan oyuna göre sonucun doğal olduğunu, Bolu’nun teknik ve idari anlamda yanlışlar yaptığını objektif bir şekilde dile getirmişlerdir. Hal böyle iken, Karadeniz Bölgesinde ve bu arada Bolu’da mutad ve aleni olarak yapılan ziyaret ve görevler üzerinden spekülasyonlar üretilmesini anlamsız ve haksız değerlendirmeler niteliğinde gördüğümüzü bir kez daha ifade etmek gereğini duyuyoruz.
Konyaspor camiası, Türk Futbol tarihine geçecek örnek bir çalışmanın içindedir. Bu mücadelenin sonuç vereceğine ve Konyaspor’un  hak ettiği Süper Lige çıkacağına yürekten inanıyoruz. Konyalılar olarak, bu mücadeleye her türlü katkıyı verecek ve Teknik Heyet ile Futbolcuların emeklerinin heba edilmesine izin vermeyeceğiz. Kamuoyunun bilgi ve değerlendirmelerine saygıyla sunulur.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.