Cesetlerin Kimlikleri Belirlendi, Denizdeki Arama Da Sonlandırıldı

Cesetlerin Kimlikleri Belirlendi, Denizdeki Arama Da Sonlandırıldı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde denizde bulunan 2'si çocuk 1'i kadının kimlikleri belirlendi. Denizde 2 cesedin daha bulunma ihtimaline karşın dün akşam saatlerinde başlatılan ancak karanlık olduğu için sonlandırılan arama çalışmalarına...

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde denizde bulunan 2'si çocuk 1'i kadının kimlikleri belirlendi. Denizde 2 cesedin daha bulunma ihtimaline karşın dün akşam saatlerinde başlatılan ancak karanlık olduğu için sonlandırılan arama çalışmalarına bugün sabah saatlerinde tekrar başlandı. Yaklaşık 2 saat süren arama çalışmaları, denizde başka kişilerin bulunmadığı kanaati oluşunca sonlandırıldı.

    Olay, dün akşam saat 19.00 sıralarında, Kayacık Mahallesi arıtma tesisi açıklarında meydana geldi. Denizde 10 yaşlarında bir çocuk cesedi bulunduğunu gören vatandaşlar, durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ve kurtarma ekipleri, ilk önce çocuğun cesedini çıkardı. Yapılan aramalarda ilk cesedin bulunduğu yere yaklaşık 100 metre uzaklıkta aynı yaşlarda bir kız çocuğunun cesedine ulaşıldı. Ekiplerin çalışması sonucu aynı mevkide bir kadın cesedi bulundu. Cesetler, ambulansla Karamürsel Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

    Denizde 2 kişinin daha cesedinin bulunduğu iddialarına karşın dün akşam saatlerinde başlatılan arama çalışmaları, gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Aramalardan bir netice alınmaması üzerine, çalışmalara son verildi. Ekipler, arama çalışmalarına bugün sabah saatlerinde olayın olduğu yerde yine başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, deniz polisi ve AFAD ekipleri yaklaşık 2 saat denizde aramada bulundu. Ekiplerin araması sonucu, denizde başka cesedin olmadığı kanaati oluştu ve aramalara son verildi.

    Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Metin Saroğlu, arama çalışmalarını sonlandıracaklarını söyledi. Saroğlu, şunları kaydetti: "Bu sabah itibariyle, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Yalova ve Kocaeli deniz polisi ile AFAD ekipleri arama yaptı. Dalgıçlarımız halen dalmaya devam ediyor. Bizim kanaatimiz dün akşam bulunan 3 kişi dışında denizde olma ihtimali olan 2 kişinin olmadığı yönünde. Böyle bir kanaat oluştu. Bir süre daha arama yaptıktan sonra aramayı sonlandıracağız." Saroğlu, olayın oluşuna dair ellerinde net bir bilginin olmadığını söyledi.

    Cemil Dışpınar isimli vatandaş, sahilde duyduğu bağrışma sonucu olay yerine geldiğini kaydetti. Dışpınar, "Millet bağırıyordu koşa koşa olay yerine geldim. Bir çocuk yerde yatıyor. Çocuğun ayağını kaldırıp bir bayan masaj yaptı. O arada biri geldi, nabzına baktı ölmüş dedi. Ondan sonra diğer iki ceset çıkartıldı." dedi. Selma Platinpek isimli kadın da olaya ilk müdahale edenlerden olduğunu belirterek, ambulansın geç geldiğini ileri sürerek, bu duruma tepki gösterdi.

    CESETLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

    Karamürsel ilçesinde denizden çıkarılan 3 cesedin anne ve 2 çocuğuna ait olduğu belirlendi. Polis ekipleri, denizde 3 ceset bulunmasının ardından kimlik tespiti için çalışma başlattı. Polisin yaptığı çalışma sonucu denizde bulunan cesetlerin Kars nüfusuna kayıtlı Derya Erdem (39), çocukları Bora Can (7) ve Türkan Efsun'a (9) olduğu tespit edildi. Kars'ta yaşayan Derya Erdem'in çocuklarıyla Karamürsel ilçesindeki kız kardeşinin yanına geldiği kaydedildi. Derya Erdem'in eşinden bir süre önce boşandığı tespit edildi.

    Öte yandan, kesin ölüm nedenini belirlemek için cesetler, Bursa'daki Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.