Cesedin Kimliğini Tespit Etmek İçin Dna Testi Yapılacak

Cesedin Kimliğini Tespit Etmek İçin Dna Testi Yapılacak

Kumburgaz’da 8 gün önce denize açıldıktan sonra bir daha haber alınamayan 5 kişiyle ilgili endişeli bekleyiş devam ediyor. Marmara Adası yakınlarından bulunan bir erkek cesedi Adli tıp Kurumu’nda incelendi. Adli Tıp Kurumu’na gelerek bilgi...

Kumburgaz’da 8 gün önce denize açıldıktan sonra bir daha haber alınamayan 5 kişiyle ilgili endişeli bekleyiş devam ediyor. Marmara Adası yakınlarından bulunan bir erkek cesedi Adli tıp Kurumu’nda incelendi. Adli Tıp Kurumu’na gelerek bilgi alan CHP’li Sezgin Tanrıkulu, “Anne ve babalardan kan ve swap örneği alınacak. Daha sonra buradan ayrılacağız ve 2-3 güne kadar da sonucu alabileceğiz.” dedi.

Kumburgaz sahilinde deniz bisikleti kiralayarak açılan 5 kişiden henüz haber alınamadı. Dün akşam saatlerinde Marmara Adası yakınlarındaki Gündoğdu Köyü sahilinde bulunan bir erkek cesedi bulundu. Çürümüş ve tanınamaz haldeki ceset bu sabah saatlerinde İstanbul Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Kayıp aileleri de teşhis için çağrıldı. Ancak cesedin kime ait olduğu belirlenemedi. Ailelerle konuştuktan sonra yetkililerden bilgi alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, gazetecilere bilgi verdi.

Bulunan cesede otopsi yapıldığın belirten Tanrıkulu, “Aileler de savcı nezaretinde teşhis için baktılar. Ancak daha 4 genç daha var. Dolayısıyla kesin teşhis yapılması için DNA eşleşmesi yapılması lazım. O nedenle anne ve babalardan kan örneği veya swap(ağız mukozası) alınması lazım. Adli Tıp Kurumu Başkanı ekip oluşturdu. Şimdi bu ekibi bekliyoruz. Nöbetçi ekip buraya gelecek. Anne ve babalardan kan ve swap örneği alınacak. Daha sonra buradan ayrılacağız ve 2-3 güne kadar da sonucu alabileceğiz. Eğer anne ve baba yoksa kardeş ve amcalardan örnek alınacak.” diye konuştu.

Kayıp Serdar Demir ve Doğan Demir’in dayısı Sait Demir ise “Kesin emin olabilmek için mutlaka bu DNA testi gerektiğini söylediler. Biz de olumlu gördük. DNA sonucunu bekleyeceğiz. Yetkililerden, bu cenazenin bulunduğu alana daha da yoğunlaşmalarını istiyoruz. Şu anda kesin bir şey söylemek istemiyorum. Bizim olup olmadığıyla ilgili. Zaten kesin bir şey çıkarsa da paylaşılır. Arama yapan arkadaşlardan o tarafa gitmelerini istedik. Böylelikle sonuca daha çabuk gidilebilir diye düşünüyorum. Bugün sekizinci gün. Marmara Adası Gündoğdu Köyü'nde bulundu. Kumburgaz’dan 120-130 kilometre.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.