Çerkezoğlu: İşçilerin Alın Terini, Ülkeyi Yönetenler Peşkeş Çekiyor

Çerkezoğlu: İşçilerin Alın Terini, Ülkeyi Yönetenler Peşkeş Çekiyor

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, işsizlik fonundaki paranın cumhurbaşkanlığı sarayının yapımında kullanıldığına yönelik iddiaları korkunç olarak nitelendirdi. Böyle bir işlemi kabul etmenin mümkün olmadığını belirten Çerkezoğlu,...

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, işsizlik fonundaki paranın cumhurbaşkanlığı sarayının yapımında kullanıldığına yönelik iddiaları korkunç olarak nitelendirdi. Böyle bir işlemi kabul etmenin mümkün olmadığını belirten Çerkezoğlu, “İşçilerin alın terinin işçilere ait olan tüm değerlerin bugün aslında ülkeyi yönetenler tarafından nasıl peşkeş çekildiğinin çok açık bir göstergesi.” dedi.

İşsizlik fonundaki paranın cumhurbaşkanlığı sarayının yapımında kullanıldığına yönelik Taraf Gazetesi’nde bir haber yayınlandı. Söz konusu habere ilişkin DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Cihan Haber Ajansı’nın (Cihan) sorularını cevaplandırdı. İşsizlik fonundaki paranın işçilere verilmesi gerektiğini anlatan Çerkezoğlu, “İşsizlik fonu Türkiye’de işçiler işten atıldığı zaman koruma mekanizması olarak oluşturulmuş bir fon mekanizması. Türkiye’de bu fonda 80 milyar gibi bir para birikmiş durumda. Fakat işsizlik fonundan yararlanabilen işçi sayısı çok az. Bu paranın en son Çalışma Bakanı’nın açıkladığı verilere göre 80 milyar liranın 8 milyara kadarı işçilere ödenmiş. Kalan para işçilere ödenmiyor. Fon sisteminin kendisinden kaynaklanan bir şey bu. Burada biriken para devlet tarafından çeşitli biçimlerde kullanılıyor. Devletin iç borçlanma yöntemi ile bu fondan çeşitli kalemlere ayırmak üzere para aldığı bilinen bir gerçek.” ifadelerini kullandı.

Böyle bir paranın sarayın yapımında kullanıldığına ilişkin iddiaların korkunç olduğunu dile getiren Çerkezoğlu, “Ciddi bir iddia. Bu paranın sürekli amacı dışında kullanıldığı hele hele böyle kullanılmışsa gerçekten Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na aktarılmışsa bunu kabul etmek mümkün değil. İşçilerin alın terinin işçilere ait olan tüm değerlerin bugün aslında ülkeyi yönetenler tarafından nasıl peşkeş çekildiğinin çok açık bir göstergesi. Cumhurbaşkanlığı konutunun aylık elektrik harcaması 700 liraymış, bugün asgari ücretin kaç lira olduğunu hepimiz biliyoruz.” diye konuştu.

'DİSK OLARAK BU KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

DİSK olarak konunun takipçisi olacaklarını belirten Çerkezoğlu, şöyle devam etti: “Bu iddianın hükümet tarafından böyle bir şey olmadığına dair ikna edici bir açıklama bekleriz. Daha önce de böyle şeyler yaşandı. Devlet işsizlik fonundaki parayı işçiye vermek yerine oradan borç alıyor ve bunu farklı şekilde kullanıyor. DİSK olarak biz bunun takipçisi olacağız. Bir dava konusu haline gelebilir mi bunu hukukçularımızla konuşup karar vereceğiz.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.