Cem Özdemir´den Greenpeace Eylemcilerine Destek

Cem Özdemir´den Greenpeace Eylemcilerine Destek

Yeşiller Başkanı Cem Özdemir, Greenpeace'in Rusya Büyükelçiliği önünde düzenlenen eylemine katıldı.

Yeşiller Başkanı Cem Özdemir, Greenpeace'in Rusya Büyükelçiliği önünde düzenlenen eylemine katıldı. Özdemir, Rusya´nın yaklaşık iki ay önce Arktika´da tutuklanan çevreci eylemciler için, "Yeşiller olarak bu insanların yanındayız ve yalnız bırakmayacağız." şeklinde konuştu ve derhal serbest bırakılmalarını talep etti.

Greenpeace Almanya çalışanı Manfred Huber ise, "Greenpeace olarak çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Çevreci 30 Eylemcimiz şu an Rusya´da tutuklu. Rusya´nın buna hakkı yok." dedi.

Almanya Federal Meclisi milletvekili Marieluise Beck ise, "Rusya, Arktika bölgesini sömürüyor ve oradaki doğal dengeyi bozmak üzere." diyerek Rusya'yı eleştirdi.

"Gazprom, doğalgaz kazanmak için Arktika bölgesini ciddi manada sömürmekte ve tahrip etmekte." diyen Yeşiller Federal Meclis Milletvekili Marıeluıse Beck, "Bu durum oradaki mevcut ekosistemi alt üst edebilir. Greecpeace sadece bu olayı kamuoyuna duyurmak için Gazpromun çalışma platformuna bir pankart asmak istemişti." dedi.

Kuzey kutbunun üstünde kalan Arktika bölgesinde geniş doğal gaz kaynakları bulunduğundan dolayı bu bölge Rus siyasiler için çok önemli ve hassas bir yer teşkil ediyor.

Greenpeace eylemcileri, 18 Eylül tarihinde Rusya´nın en büyük şirketi ve dünyanın en fazla doğalgaz çıkaran kuruluşu olan Gazpromun Arktika bölgesindeki faaliyetlerine karşı eylem düzenlemiş ve bunun ardından Rus güvenlik güçleri tarafından tutuklanmıştı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.