Cem Özdemir, Merkel'in Partisi Önünde Eylem Yaptı

Cem Özdemir, Merkel'in Partisi Önünde Eylem Yaptı

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir koalisyon görüşmesinin geçekleştiği Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Merkezi önünde Türklere çifte vatandaşlık hakkının verilmesi için eylem yaptı.

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir koalisyon görüşmesinin geçekleştiği Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Merkezi önünde Türklere çifte vatandaşlık hakkının verilmesi için eylem yaptı.

Sosyal Demokrat Parti'ye (SPD) seslenen Özdemir, “Federal seçim sonrasında Birlik Partileri CDU ve CSU ile yaptığımız koalisyon ön görüşmesinde çifte vatandaşlık için bize söz vermişlerdi. Birlik Partileri CDU ve CSU’da koalisyon ön görüşmesinde söyledikleriyle şu an takındıkları tutum da şaşırtıcı. SPD sıkı pazarlık yapıp ülkenin modernleşmesi için çifte vatandaşlığı kabul ettirmeli.” dedi.

SPD’nin Sarrazin tartışmaları ve sonrasında yaşananlardan dolayı hatalı olduğunu ifade eden Özdemir, Sosyal Demokratların Almanlar kadar Alman olmayanların da hakkını savunduğunu göstermesi gerektiğini belirtti.

Çifte vatandaşlığın toplumun modernleşmesi anlamına geldiğini söyleyen Yeşiller Eşbaşkanı, burada uzun yıllar yaşayan ve burada doğmuş yabancıların çifte vatandaşlıkla yerli vatandaş olacaklarını belirtti. “Almanya’da çalışıp vergisini ödeyen insanlar ödedikleri verginin nereye gittiğini de kontrol etmek istiyor. Burada doğan çocuklar opsiyon modeliyle Almanya’ya yabancılaştırılmamalılar. Bu hem ülkeye hem uyuma zarar veriyor. Ayrıca günümüze uymuyor. Opsiyon veya diğer tartışılan modeller birinci ve ikinci sınıf vatandaş oluşturuyor. Bu kesinlikle kabul edilemez. Alman vatandaşlığına başvuranların yarısı zaten çifte vatandaşlar. Çoğu AB ülkelerinden geliyor. Sadece Türkiye kökenliler ya da Bosna’dan, Sırbistan’dan gelenler olamıyor. Bu hak herkese tanınmalı." diyen Özdemir, Almanya’nın çifte vatandaşlığa müsaade etmeyen istisna ülke olduğunu bunun değişmesi gerektiğini söyledi.

Özdemir ile birlikte eyleme katılan Yeşiller Berlin Başkanı Bettina Jarasch, “Çifte vatandaşlığa karşı çıkan İçişleri Bakanı Friedrich’i Berlin’de şehir turu yapıp anaokulları ve okulları ziyaret etmeye davet ediyorum. Ülkenin gerçekleri ve değişim bazı eyaletlerde ve kırsal bölgelerde görülmeyebilir.” ifadeleriyle Friedrich’in toplumdaki değişimi anlayamadığını kaydetti.

TGB BAŞKANI YILMAZ: SPD SÖZÜNÜ TUTMALI

Çifte vatandaşlık için 100 binden fazla imza toplayarak SPD Genel Başkanı Gabriel’e ve ilgili birçok yere sunan Berlin Türk Cemaati Başkanı Bekir Yılmaz ise “SPD verdiği sözü tutmalı. En son TGB’de Gabriel çifte vatandaşlık kampanyasına imza atarak destek verdi. Şimdi imzasının arkasında durmasını bekliyoruz. Geçen hafta konuyla ilgili kendisine bir mektup yazarak hatırlatmada bulunduk.” dedi.

Yılmaz, SPD’nin son yıllarda Türk toplumu nezdinde güven sorunu yaşadığının çifte vatandaşlığı kabul ettirememesi durumunda Türk kökenli seçmenlerin SPD’den büyük oranda uzaklaşacağı uyarısında bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.