Çelik: Kürt Çocuklarının Kanı Üzerinde Siyaset Yapmak Barbarlığın En Büyüğüdür

Çelik: Kürt Çocuklarının Kanı Üzerinde Siyaset Yapmak Barbarlığın En Büyüğüdür

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Çelik, Kürt çocuklarının kanı üzerinde siyaset yapmak barbarlığın en büyüğü olduğunu söyledi. Kobani olayları üzerinde HDP'yi eleştiren Çelik, "Kobani olaylarını bahane ederek yaşanan vandalizm...

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Çelik, Kürt çocuklarının kanı üzerinde siyaset yapmak barbarlığın en büyüğü olduğunu söyledi. Kobani olayları üzerinde HDP'yi eleştiren Çelik, "Kobani olaylarını bahane ederek yaşanan vandalizm tüm görüyorsunuz. Efendim biz insanlara sokağa çıkın demokratik tepkimizi dile getirin. Şiddet eylemleri gerçekleştirin demedik, kırın dökün demedik. Topluma gaz vereceksiniz. Ondan sonra önlerine gelen bankalarını tahrip edecekler. Eğer baraj kapaklarını siz kontrolsüz bir şekilde açarsanız bu niye tahribat yapıyor diye şikayet etme hakkınız olmaz. Eğer bu şikayeti yaparsanız kendi ahmaklığınızı tescil ettiriyorsunuz anlamına gelir." dedi.

AK Parti Diyarbakır Ergani İlçe Teşkilatı Kongresi'ne katılmak üzere kente gelen AK Parti Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Çelik, partisinin il başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi. Kobani olaylarını bahane ederek yaşanan vandalizmi herkesin gördüğünü anlatan Çelik, Kobani'de Kürtlerin ölmesini istemenin dünyanın en zalimce duygusu olduğunu söyledi. Hiçbir insanın ölmesini istemediklerini belirten Çelik, şöyle konuştu:

"Şimdi Halep'i Esad vuruyor. Türk Ordusu gitsin Halep'i kurtarsın diyen var mı? Ordu girmesin buraya diyorlar. Peki girmesin de ne yapmamızı istiyorsunuz. 150 bin Kobanili kapımıza dayandı. Ölümle burun buruna olan insana dili, dini, mezhebi ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarını açmak zorundadır ve açtı. Biz bunlara üç öğün aşlarını yediriyoruz. Devletimiz bunları bağrına bastı. İnsani olarak ne yapılmak isteniyorsa yapıldı. Kobani'deki durumu göz önünde bulundurarak kendi memleketlerini cehenneme çevirme hakkını nereden buluyorlar."

AK Parti demokratik paketi adı altında bir program başlattığını vurgulayan Çelik, "Kürt rahatlıkla ben Kürt'tüm diyecek. Ailevi ben Aleviyim diyecek. AK Parti dışında Türkiye partisi diyebilecek bir parti yok. Polisin, askerin ve korucunun kanı üzerinde siyaset yapmak aynı derecede büyük bir barbarlıktır. Türk ve Kürt çocukları ölmesin derdimiz bu. Çözüm süreci var diyeceksin yol keseceksin, kimlik yoklamasını yapacaksın. Çözüm süreci var diyeceksin esnaftan haraç toplayacaksın. Şantiye basacaksın iş makinesini yakacaksın. İstediğin adamı kaçırıp dağa götüreceksin. Bu memlekette kanın akmaması, anaların gözyaşı dinmesi için biz elimizi uzatıyoruz. PKK ile devletin istihbarat ile görüşecekse onu da görüş, İmralı ile görüşülecekse onunla da görüş. Yeter ki bir fitneyi bu ızdırabı söküp atalım." şeklinde konuştu.

HDP'nin bir bölgenin partisi olduğunu anlatan Çelik, "Kürt etnisitesi üzerinde siyaset yapıyor. MHP Türk etnisitesinin üzerinde siyaset yapıyor. CHP Türkiye'nin birleştirici gücü diye bir slogan koymuş. Allah aşkına bu slogan çok komik gelmiyor mu? Türkiye'nin yarısı olmayan bir CHP nasıl birleştirici olabilir. CHP plajların partisi oldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.