Çelik: Kılıçdaroğlu’nun İşsizliği Bitirme Projesi Varsa Anlatsın Ama Yok

Çelik: Kılıçdaroğlu’nun İşsizliği Bitirme Projesi Varsa Anlatsın Ama Yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Türkiye’de en kolay şey devlet yönetmek’ ve ‘işsizliği biz çözeriz’ şeklinde sözler söylediğini belirterek, “Parti dağılıp gidiyor....

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Türkiye’de en kolay şey devlet yönetmek’ ve ‘işsizliği biz çözeriz’ şeklinde sözler söylediğini belirterek, “Parti dağılıp gidiyor. Böyle bir şey olmaz zaten de biran gözlerinizi kapatın ve düşünün, ‘Allah korusun’ demek gerekiyor. Son olarak da işsizliğe çözüm bulacakmış. Var ise bir projesi çıkıp anlatsın. Biz 5 yılda 6 milyon kişiye istihdam sağladık. Ama bir projesi yoktur, laf ola beri gele.” dedi.

Çelik, Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Osmangazi İlçe Kongresi’ne katıldı. Dış politikaya değinen Bakan Çelik, çıkar odaklı değil, insanı merkeze alan bir yaklaşım içinde olduklarını kaydetti. Çelik, şunları ifade etti: “Biri çıkar odaklı bir görüş biri ise petrol var ise politika var. Menfaat var ise dış politika var. Musul’a gelinceye kadar bir sorun yok ama Musul’a girince kıyametler kopmaya başladı. Çünkü orada menfaat ilişkileri var. Binlerce insan öldü. Petrol olmadığı için önemli değil. Biz ise insan odaklı dış politika anlayışı yürütmekteyiz. Biz yıllarca mazlumlara kucak açan bir politika izledik. Bunun için değerli kardeşlerimi biz halkına zulmeden ve Sisi’lerden yana olamayız. Onlara karşı durmuş halkına zulmetmeleridir. İnsan onurunu altına almalarından dolayı karşıyız.”

“ÇÖZMEMİZ GEREKİYOR”

Türkiye’de çözüm sürecini başlattıklarını belirten Çelik, şöyle devam etti: “Bu devleti, bu Cumhuriyet'i birlikte kuran insanların arasında kan aktıkça kinin arttığını gördük. Onun için taşın altına gövdesini koyan bir iktidar olarak olayların üzerine gidiyoruz. Önemlisi sorunları halının altına değil, sorunlar torunlara kalmasın diye mücadele ediyoruz. Problemleri geleceğe taşımayalım, yeteri kadar geçmişte beceriksiz iktidarlar Türkiye'ye zaman kaybettirmiş ve sorunları bizlere taşırdılar. Ama Ak kadroların sorunları geleceğe taşıma gibi bir lüksü yok. Çözmemiz gerekiyor. Risk alazlı gerekiyor.”

“BAŞLARI ÖNDE EĞİK GEZİYORLAR”

Türkiye’ye Kobani’den Kürtlerin geldiğini hatırlatan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birçok ülkeden ve bölgeden Kürt, Araplar, Ezidiler geldi. Türkiye herkese kucak açtı. Sen kimsin diye sormadık. Bombalardan kaçıp gelen herkesi kucakladık. Herkesi sahiplendik. Kimse de gelip başka Türlü bir eylem içersine girmedi. 2 milyona yakın Suriyeli vatandaşı Türkiye’de yediriyoruz, barındırıyoruz. Komşuluk görevini yapıyoruz. Ama Kobani’den gelenleri tuzağa düşürme adına içeride sergilenen senaryoları, oyunları da hepimiz ibretle izledik. Şimdi ise mahcubiyet duyuyorlar. Biz ne yaptık diye başları önde eğik geziyor. 35 ilde yapılan kalkınmalarla Türkiye’yi başka bir yere sürüklemeye çalıştılar. Ama toplamı 120 bin kişiyi ayağa kaldırabildiler. 120 binin de kaçı Kobani’den gelen onu bilemiyoruz. Bu kadar ancak Türkiye’yi huzursuz edebildi. Kime ne oldu. Bu mudur insan hakkı, Kürt’ün hakkını savunmak. Çözüm süreci son derece önemlidir. Artık kimse kimsenin ölmesini istemiyor.”

KILIÇDAROĞLU’NA ELEŞTİRİLER

"Tek bir konuda başarılı olamadık." diyen Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu şu sözlerle eleştirdi: “ Muhalefetin ufkunu açma konusunda. Bu kadar yıl çalışmalarımızı başarılı olamadık. Muhalefet çok önemli çünkü çalışmaları ile iktidarın şevkini artıracak. Bakacak iktidarda şevk ve çalışma artmıyorsa iktidarı tavsiye edecek. İktidarı gönderecek ve onun yerine gelecek bir muhalefetten bahsediyorum. Ama bizim muhalefette maalesef ne vizyon ne de proje var. Her şeyden yoksun bir muhalefet anlayışı ile karşı karşıya olduğumuzu belirtmek istiyorum. 9 seçim oldu. 9‘unu kaybediyorsun ve halen konuşuyorsun. Ne diye konuşuyorsun ya. 15 parti bir araya geldi. Bir Tayyip Erdoğan’ı geçemediniz. Daha ne konuşuyorsunuz. Şimdi sayın Kılıçdaroğlu, en kolay şeyin devlet yönetmek olduğunu söylemiş. 4 yılda 4 seçim kaybetti. SSK’yı biz devraldık. Nasıl bir SSK devrettiğini biliyoruz. Tamam orası devlet kurumu seçimi de kaybetmiş olabilir. Ama parti dağılıp gidiyor. Böyle bir şey olmaz zaten de. Biran gözlerinizi kapatın ve düşünün, ‘Allah korusun’ demek gerekiyor. Son olarak da işsizliğe çözüm bulacakmış. Var ise bir projesi çıkıp anlatsın. Biz 5 yılda 6 milyon kişiye istihdam sağladık. Ama bir projesi yoktur, laf ola beri gele.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.