Çelik: 6. Bölge'de Suriyeli Göçmenlerin İstihdamına İmkan Veren Bir Ekonomi Var

Çelik: 6. Bölge'de Suriyeli Göçmenlerin İstihdamına İmkan Veren Bir Ekonomi Var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Suriye’ye yapılacak bir operasyonun ve göçün istihdama etkisinin beklenenin aksine olumlu yansıyabileceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Suriye’ye yapılacak bir operasyonun ve göçün istihdama etkisinin beklenenin aksine olumlu yansıyabileceğini söyledi. Çelik, "...Aksine o bölgede, Suriye’den gelenlerin nitelikli elemanların, istihdam taleplerine imkan veren bir ekonomimiz var. Özellikle 6. Bölge'de yoğun bir şekilde komşu kardeşlerimize cevap verdiğimizi belirtmek istiyorum." dedi.

Bakan Faruk Çelik, Türkiye ile Makedonya Cumhuriyeti arasında imzalanan Hükümetler Arası Çalışma Sosyal Güvenlik ve İstihdam Alanlarındaki İş birliği Anlaşmasının’ ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Suriye’ye operasyon istihdamı nasıl etki eder?” sorusuna Çelik şöyle cevap verdi: "Bu olayların, Türkiye’ye yansıması olur, ama istihdam açısından bir sorun olmadığını görüyoruz. Aksine o bölgede, Suriye’den gelenlerin nitelikli elemanların istihdam taleplerine imkan veren bir ekonomimiz var. Özellikle, 6. Bölge'de yoğun bir şekilde, komşu kardeşlerimize cevap verdiğimizi belirtmek istiyorum."

Suriye’de yaşananların sadece Türkiye’nin değil dünyanın problemi olduğunu vurgulayan Faruk Çelik, "Biz, dünyayı duyarlı hale getiriyoruz. Çünkü komşumuzu, daha yakından görme imkanına sahibiz. Resmi gayri resmi 500 binleri asan Suriyeli kardeşlerin sığındığı bir ülkeyiz. Dünyanın duyarlılığı karşısında gayretimiz var. Hangi silahlar kullanılıyor, ilgili incelemelerde ortaya çıkıyor. Vahim bir durum karşı karşıya insanlık. ‘Ölsünler efendim.’ demek durumunda değiliz. Türkiye’nin hedefi belli. Zalime karşı mazlumun feryadı duyusun ve sona ersin. Türkiye’nin gayesi bu. Bu müdahale ile bundan sonra kolay kolay zulüm yapamayacaklarını düşünüyoruz. Suriye halkı, sığındıkları ülkelerden dönerler ve kendilerini yönetirler, İnşallah."

"İSTİHDAMI YASASI EKİM'DE MECLİSTE"

Bakan Çelik, taşeron işçilere ilişkin düzenlemenin Meclis'e gelip gelmeyeceği yönündeki soruya karşılık; çalışma hayatını özellikle kadın istihdamını da içine alan kapsamlı bir yasa çalışması olduğunu ve Eylül ayında nihai değerlendirmeyi yapacaklarını daha önce duyurduklarını aktardı. Ardından teknik ve bakanlıklar düzeyinde çalışmaları Başbakana ileteceklerini ifade eden Çelik, "Ekim ayında yasa Meclise sevk edilecek. Düzenleme ile ilgili takvimde bir değişiklik söz konusu değil." dedi.

“EMEKLİLERE PROMOSYON ÇALIŞMAMIZ DEVAM EDİYOR”

Çelik, emeklilere promosyon verilip verilmeyeceği ile ilgili olarak da konunun toplu görüşmelerde ele alındığını belirterek, "Şu anda ilgili kurumlarımız, bankalar ve banka genel müdürlükleri ile irtibat halinde. Bu sorunun çözümü konusunda kararlılığımız var. İnşallah kısa sürede bu sorunun çözümü konusunda yol alırız." şeklinde konuştu.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.