Çekilişten 1 gün sonra kooperatif hissesi satışa çıktı!

Çekilişten 1 gün sonra kooperatif hissesi satışa çıktı!

Bir gün önce hak sahipleri belirlenen Oruç Reis Evleri kooperatifinde akıl almaz bir olay yaşandı. Bir hak sahibi, hissesini çekiliş yapıldıktan 1 gün sonra satılığa çıkardı.

Hak sahibinin 100 bin liradan hissesini satılığa çıkarması ise tepkilere neden oldu. Aynı durumun TOKİ'lerde de yaşandığı,  peşinatını yatırıp, hak sahibi olduktan sonra 250-300 bin liraya hissesini satışa çıkaranların olduğu biliniyor. Bu konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, geldiğimiz durum bu diyerek, denetimsizliğe tepki gösterdi. Saydam, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Ben, siftah ettim diğer ihtiyaçlarını da yan komşudan al anlayışından, ihtiyacım yok ama çekilişe gireyim çıkarsa fahiş fiyata satarım anlayışı!

Dün Meram Belediyesi öncülüğünde çekilişi yapılan kooperatif hissesi bugün satışa çıkmış. Bunların hiç denetimi yok mu?” Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise “Bu durum bazı kişiler tarafından kazanç kapısı haline getirildi. İlgili kooperatifler kanununda yer alan maddeye göre devir işlemlerinin engellenmesi, devrin yapılamaması maalesef söz konusu değildir” dedi.

oruc.jpg

orucccccc.jpg

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
38 Yorum