Çayıralan'da 'Kalkınma Çalıştayı' Yapıldı

Çayıralan'da 'Kalkınma Çalıştayı' Yapıldı

Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde 'Çayıralan Yöresel Kalkınma Çalıştayı' gerçekleştirildi. Kaymakamlık ve Belediye öncülüğünde toplanan çalıştayı, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Külcü ve Bozok Üniversitesi Öğretim...

Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde 'Çayıralan Yöresel Kalkınma Çalıştayı' gerçekleştirildi. Kaymakamlık ve Belediye öncülüğünde toplanan çalıştayı, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Külcü ve Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Böyükata yönetti.

Çayıralan Belediye Başkanı Yasin Şahiner, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Veyis Altuntaş ve iş adamı Süleyman Kandemir’den oluşan yerel düzenleme kuruluna kaymakamlık, belediye ve sivil toplum kuruluşları ile çeşitli özel işletmelerin temsilcileri de destek verdi. İlgi gören çalıştayda bir araya gelen akademisyenler, yerel yöneticiler, iş adamları ve katılımcılar hem yakından tanışma hem yörenin kalkınmasına dönük ortak fikirler oluşturma doğrultusunda, görüşlerini paylaşma fırsatı buldu. Dört oturumda tamamlanan çalıştayın açılışında konuşan, çalıştay başkanlığını üstlenen Prof. Dr. Nevzat Külcü, yöreye dönük yapılabilecek çalışmalarda verebileceği katkılardan kaçınmayacağını ifade etti, çalıştay hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Kaymakamı Adem Başoğlu ise yöreyi, o yörede yetişenlerin daha fazla kalkındırabileceğinin altını çizerken, Çayıralan Belediye Başkanı Yasin Şahiner de bu tip toplantıların gerekliliğini vurguladı, ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Şahiner, yöreden 'beyin göçünün' yoğun olduğunu belirterek, ilçenin mevcut durumuna yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Çayıralan Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Veyis Altuntaş ise Çayıralan yöresi ile ilgili ayrıntılı sunumu ile rakamsal değerler aktararak katılımcıları bilgilendirdi. Çayıralan Meslek Yüksek Okulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Necati Aktaş da uzun süredir yörede yüksek öğretim hizmetlerine yönelik çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

Çalıştayda konuşmacı olarak bulunan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Karacabey, 'Yöresel Kalkınmada Sosyal Sorumluluk Anlayışı' konulu konuşmasında, sosyal sorumluluk bilincinin yerleştirilmesinin önemine değindi. Başarılı olabilme konusunda fikirlerini paylaşan Karacabey, çalışanların kendilerini önemli hissetmelerinin etkisine dikkat çekti.

Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan ise 'Kırsal Kalkınmada Tecrübe Paylaşımı' konusundaki sunumunu yaparken, Çalıştay Başkan Yardımcılığını da üstlenen Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Böyükata, 'Toplumsal Değişim İçin Üretken Birey ve Akademiyanın Gücü' başlıklı konuşmasında, değişim süreçlerinde yöneticilerin lider nitelikli olmaları gerektiğine vurgu yaparak, ''Üretken bireylerle rekabetçi bir toplumun oluşabileceğine yönelik ve küresel ölçekte yaşanan değişime paralel olarak üniversiteler de dönüşüm yaşamaktadır. Akademiyanın kalkınma açısından sahip olduğu gücü ve önemi büyüktür. Hayatboyu öğrenme kaçınılmazdır. Akademik çevreler ile toplumun işbirliği açısından bu toplantı da bir örnektir.'' dedi.

Çalıştay sonunda yapılan genel değerlendirmede, toplantının faydalı geçtiği izleniminin oluştuğu gözlendi ve devam ettirilmesinde fayda olacağı belirtildi. İlk olması sebebiyle konuların çok genel çerçevede ele alındığı ve daha tematik olabileceği ifade edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.