Çaycuma'da Büyükbaş Hayvanlar Trafik Kazalarında Telef Oluyor

Çaycuma'da Büyükbaş Hayvanlar Trafik Kazalarında Telef Oluyor

Zonguldak’ın manda yoğurduyla ilçesi Çaycuma’da, karayolu üzerine büyükbaş hayvanlar, trafik kazalarında telef oluyor. Sürücülerin yaralanması ve araçların hurdaya dönmesi de maddi ve manevi kayıplara neden oluyor. Çaycuma ilçesi Nebioğlu...

Zonguldak’ın manda yoğurduyla ilçesi Çaycuma’da, karayolu üzerine büyükbaş hayvanlar, trafik kazalarında telef oluyor. Sürücülerin yaralanması ve araçların hurdaya dönmesi de maddi ve manevi kayıplara neden oluyor.

Çaycuma ilçesi Nebioğlu beldesi Terziler mevkiinde aracın çarpması sonucu 1 kişi yaralandı, 4 manda telef oldu. Bu olaydan bir hafta önce de aynı mevkide 2 manda telef olmuştu.

Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi ile Nebioğlu beldesi Terziler köyü yol ayrımına kadar olan 10 kilometrelik karayolu üzerinde bu tür kazalar sık yaşanıyor. Yılda ortalama 15 büyükbaş manda cinsi hayvanın telef olduğunu belirten mahalle sakinleri, karayoluna alt geçit, bariyer ve ışıklandırma yapılmamasına tepki gösteriyor.

Terziler köyü yol ayrımında meydana gelen son kazada; S.B. idaresindeki minibüsün, yoldan geçmekte olan M.Ş.’ye ait 4 manda cinsi büyükbaş hayvana çarpmasıyla meydana geldi. Yolun kenarına devrilen minibüsteki S.E. yaralanırken, 4 adet büyükbaş hayvan da telef oldu.

Bölgede manda yetiştiriciliğini teşvik amacıyla kurulan mandıra kurulduğunu belirten köy sakinlerinden Hamit Verim, “Allah korusun insan canı da yanıyor, hayvanlarımız da telef oluyor. Yaklaşık 10 kilometrelik karayolu üzerinde yılda ortalama 15 hayvan telef oluyor. Çünkü burada mandıra mevcut. Devlet tarafından manda yetiştiriciliği teşvik ediliyor bir taraftan da yol üzerinde tedbir alınmadığı için hayvanlar telef oluyor. Araçlar da hurdaya dönüyor. İnsan canı yanıyor. Bir de hayvan sahiplerine yol güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle ceza geliyor. En az 10 bin liraya patlıyor. Yazık değil mi? Bu yol düz olduğu için sürücüler hız kurallarına uymuyor. Gece vakti yolda ışıklandırma yok, alt geçit yok, bariyer yok. Arabalar gece karanlığında süratli gidince hayvanlara çarpıyor. Yetkililerden buna çare bulmalarını istiyoruz” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.